Toestemming Polysulfaat in biologische uien

Onlangs heeft Agrifirm Plant toestemming gekregen om Polysulfaat te gebruiken in biologische teelten. Polysulfaat is een kali-, magnesium- en calciummeststof en is een natuurproduct wat rechtstreeks uit mijnen wordt gewonnen.

Na de winning wordt het zonder bewerking direct als eindproduct op de markt gebracht. Het product bevat 14% K2O, 6% MgO en 17% CAO en is chloride-arm. Als totaalmeststof is het product aantrekkelijk vanwege de goede oplosbaarheid van de elementen en directe beschikbaarheid voor de plant. Belangrijk is dan wel om het product vóór de teelt in te werken.
 
In april is bij Poppe Landbouw in Nagele een bemestingsproef in biologische uien aangelegd. In opdracht van Agrifirm Plant voert Agro Research International deze bemestingsproef uit met als doel een strategie te ontwikkelen waarbij de uien zo lang mogelijk groen en gezond blijven. In de proef wordt een vergelijk gemaakt tussen uien met alleen een basisbemesting en uien waarin diverse andere strategieën gevolgd worden. Polysulfaat is één van de producten die in deze proef wordt uitgetest.
 
Agrifirm Plant investeert continu in de weerbaarheid van plant, dier en bodem onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Door het bundelen van onze kennis uit akkerbouw, tuinbouw en veehouderij en door samen te werken met kennispartners realiseren we synergievoordelen en ontstaan nieuwe oplossingen om klaar te zijn voor de bedrijfsvoering van morgen.

Voor meer informatie: www.agrifirm.com


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.