Toestemming Polysulfaat in biologische uien
Na de winning wordt het zonder bewerking direct als eindproduct op de markt gebracht. Het product bevat 14% K2O, 6% MgO en 17% CAO en is chloride-arm. Als totaalmeststof is het product aantrekkelijk vanwege de goede oplosbaarheid van de elementen en directe beschikbaarheid voor de plant. Belangrijk is dan wel om het product vóór de teelt in te werken.
In april is bij Poppe Landbouw in Nagele een bemestingsproef in biologische uien aangelegd. In opdracht van Agrifirm Plant voert Agro Research International deze bemestingsproef uit met als doel een strategie te ontwikkelen waarbij de uien zo lang mogelijk groen en gezond blijven. In de proef wordt een vergelijk gemaakt tussen uien met alleen een basisbemesting en uien waarin diverse andere strategieën gevolgd worden. Polysulfaat is één van de producten die in deze proef wordt uitgetest.
Agrifirm Plant investeert continu in de weerbaarheid van plant, dier en bodem onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Door het bundelen van onze kennis uit akkerbouw, tuinbouw en veehouderij en door samen te werken met kennispartners realiseren we synergievoordelen en ontstaan nieuwe oplossingen om klaar te zijn voor de bedrijfsvoering van morgen.
Voor meer informatie: www.agrifirm.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten