Eerste Weesper graskaas van 2016 bij De Groene Griffioen

Zaterdag 9 april jongstleden gingen de biologische koeien van boerderij De Groene Griffioen voor het eerst van het jaar naar buiten. Het eerste lentegras dat de koeien dan eten zorgt voor een andere samenstelling van de melk. Als van die melk kaas wordt gemaakt, krijg je graskaas. Dus kaas van melk van het eerst lentegras. Na de eerste weidedagen hebben we volop kaas gemaakt en die kazen hebben nu lang genoeg gerijpt.


© De Groene Griffioen.

Graskaas is een seizoensproduct en is slechts een paar weken tot paar maanden verkrijgbaar. Uiteraard lopen de koeien van het voorjaar tot het najaar buiten en eten ze gras. Toch krijgen alleen de eerste kazen na de eerste weidegang het stempel 'graskaas'. Kaas die gemaakt is van grasgevoerde koeien bevat over het algemeen meer onverzadigde vetten, caroteen en stoffen die cholesterolverlagend werken, vorming van spiercellen bevorderen en groei van vetcellen remmen.

De graskazen van De Groene Griffioen hebben zo'n 6 weken gerijpt. Daarnaast is de kaas van de Groene Griffioen bijzonder door de natuurkorst, het ras koeien, de verse verwerking (direct als de koeien gemolken zijn). Bewust, biologisch lekker en lokaal.De koeien staan inmiddels dag en nacht buiten en komen alleen nog maar naar binnen om gemolken te worden. Ook het jongvee staat voor het grootste gedeelte buiten. Rondom de boerderijwinkel, op de dijk bij het Muiderslot en bij ons in de polder.

De graskaas is te koop in de boerderijwinkel aan de Lange Muiderweg 18a in Weesp en geopend op vrijdagmiddag van 15:00-18:00 uur, zaterdag van 10:00-16:00 uur en op dinsdagochtend van 10:00-12:00 uur. Daarnaast is onze kaas te verkrijgen bij diverse winkels, restaurants en cateraars in de regio.

Voor meer informatie: www.degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven