"Doe mee aan de Red de zaden-actie!"

Video-oproep De Bolster: Stop patenten op ons voedsel

De Bolster staat vierkant achter de nieuwe landelijke campagne 'De Grootste Zaadbank van Nederland'. Op de eigen website en facebook roept De Bolster dan ook op tot het redden van onze zaden en mee te strijden tegen patenten op ons voedsel. In de onderstaande video legt Maarten Vosselman, Manager Organic Plant Breeding Team bij De Bolster, de noodzaak van de campagne uit. "Met deze patenten creëren multinationals een enorme machtspositie en monopolie." Hij roept ook op om in actie te komen, aangezien het onderwerp nu op de politieke agenda staat.Op de website van De Bolster is de volgende tekst geplaatst:
Bionext is op 9 mei een grote campagne gestart 'red onze zaden! Strijd mee tegen patenten op ons voedsel'. De patentenkwestie bereikt namelijk binnenkort een climax: de Europese Commissie zal een besluit moeten nemen of het patenteren van planteigenschappen door mag blijven gaan. Voor ons is het alle hens aan dek! Wij strijden hier al lang tegen en dit is hét moment om nog één keer met z'n allen vol gas geven. We moeten de Europese politici blijven overtuigen van de urgentie en gevolgen die deze patenten zullen hebben op ons voedsel. Help jij ons mee? Deel zoveel mogelijk berichten van Bionext en De Bolster over dit probleem op social media (Facebook, Twitter et cetera) met de hashtag #degrootstezaadbank. Word filiaalhouder van de grootste zaadbank van Nederland!Wat is het probleem met patenten?

Niemand heeft het recht eigenaar te zijn van onze natuur. Een groot aantal bedrijven denkt dit wel te mogen en patenteert eigenschappen van planten die in onze natuur voorkomen.

Voor meer informatie: www.bolster.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven