RauwPower zuivel nu ook verkrijgbaar bij Kroon en De Zaai-Ster

Vanaf heden is bij het Amsterdamse Kroon Biologische Verswaren en De Zaai-Ster te Leek biologische rauwmelkse zuivel van RauwPower te bestellen. Deze zuivel wordt door André en Tonny Mulder geproduceerd in De Lutte in samenwerking met Jos en Dorthy Elderink van biologische melkveehouderij Het Hengelman.


Links Tonny en André Mulder en rechts Jos en Dorthy Elderink.

Maatschap

Tot eind 2015 werd RauwPower geproduceerd op boerderij 't Ecoloar te Zwolle. Na verhuizing naar De Lutte hebben de beide echtparen de maatschap Raw Milk Company opgericht. De melk van Het Hengelman wordt hier verwerkt tot kefir, yoghurt en hangop. Deze melk wordt niet gepasteuriseerd, gehomogeniseerd of anderszins aangetast: fermentatie is de enige bewerking die wordt uitgevoerd. Door de hoge hygiëne-eisen en het fermentatieproces is de zuivel toch tot bijna drie weken na productiedatum houdbaar, ondanks het feit dat het niet gepasteuriseerd wordt. De officiële COKZ-erkenning getuigt hier van.Topkwaliteit

Zieke koeien kunnen geen gezonde rauwe melk leveren. Om deze reden zorgt Raw Milk Company dat de koeien zo gezond mogelijk zijn. Dit betekent onder andere dat de weidegang gemaximaliseerd wordt. Ze worden bijgevoerd met gerst, haver en rogge, en niet met tarwe, maïs of soja. Dit dieet zorgt, naast gezondere koeien, ook voor een gunstigere omega-3:6 verhouding. Omega-3 vetzuren werken ontstekingsremmend; Omega-6 vetzuren werken ontstekingsbevorderend. Verder krijgen de koeien kruiden, mineralen en zeezout bijgevoerd als supplement. Op Het Hengelman wordt geen antibiotica gebruikt.

Gezondheid

Onverhitte zuivel is gelinkt aan vele gezondheidsvoordelen. Een enquête van de Haagse Hogeschool onder 47 consumenten van RauwPower kefir heeft laten zien dat consumptie van minimaal één glas rauwmelkse kefir per week is gelinkt aan de vermindering van darm-, huid- en vermoeidheidsklachten (Van Dun, 2014). Gezondheidsklachten waren voor 31 van de respondenten de belangrijkste reden om kefir te drinken.

Voor meer informatie: www.rawmilkcompany.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven