Met bio-quinoa uit België

Nieuw: Kinowaburger van La Vie Est Belle

La vie est belle, de Vlaamse producent van vegetarische burgers, introduceert een nieuwe burger: Kinowa. Gezond, duurzaam en innovatief zijn waarden die La vie est belle op het lijf geschreven zijn. Deze waarden vormen de basis van de ontdekkingstocht van La vie est belle naar nieuwe lekkere, vegetarische producten gemaakt van biologische ingrediënten. De nieuwe Kinowa-burger is het exponent van deze filosofie. Een smaakvolle burger, vol gezonde voedingsstoffen en bijna uitsluitend bereid met lokale grondstoffen.

De boer als leverancier

Als producent van biologische vegetarische producten wil La vie est belle zijn impact op het milieu zo beperkt mogelijk houden. Anderzijds is het bedrijf steeds op zoek naar lokale producenten om mee samen te werken. Deze twee aspecten van de bedrijfsfilosofie schuiven perfect in elkaar in de ontwikkeling van de nieuwste vegetarische burger, de Kinowa.

Door in korte ketens samen te werken met lokale producenten slaagt La vie est belle erin om de ecologische voetafdruk enorm te beperken. Door de jaren heen bouwde La vie est belle duurzame relaties op met landbouwers uit de buurt. Voor de productie van de Kinowa-burger sloten ze rechtstreekse overeenkomsten af met producenten van quinoa en gepeld hennepzaad. Deze gezonde en smaakvolle ingrediënten vormen de basis van de Kinowa en zijn 100% van eigen bodem.

Vlaamse quinoa

Het hoofdbestanddeel van het nieuwste La vie est belle-product is quinoa, een Zuid-Amerikaanse graansoort uit de Andes. Quinoa heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. De verklaring voor deze opmars is het feit dat quinoa geen gluten maar toch veel vitaminen en mineralen bevat. Het gewas biedt tevens aantrekkelijke mogelijkheden voor wisselteelt. Deze eigenschappen zorgden ervoor dat de vraag naar lokale productie van quinoa in Europa enorm toenam.

Voor het aanleveren van de quinoa voor de burger werkt La vie est belle samen met het bio-bedrijf HUMUS uit Zulte. In dit bedrijf staat de relatie tussen bodem, humus, voedselkwaliteit en uiteindelijk onze gezondheid centraal. Voor La vie est belle is een directe link met de boer de ultieme garantie voor de beste kwaliteit van bij ons, en dit aan een eerlijke prijs voor de landbouwer.Belgische superfood

Naast Belgische quinoa bevat de burger ook gepeld hennepzaad, rode biet, gepelde amandelen, chiazaad, zoete miso en edelgistvlokken. Deze ingrediënten dragen niet alleen bij aan een heerlijke volle smaak maar beantwoorden tevens de dagelijkse behoefte aan gezonde voedingsstoffen. De burger is rijk aan vitaminen, mineralen, probiotica, antioxidanten en aminozuren. Met zijn heerlijke smaak en rijke ingrediënten is de Kinowa de perfecte brandstof voor een gezonde levensstijl.

Bewust biologisch

De biologische productie gaat voor kwaliteit en probeert de negatieve impact op het milieu te beperken. Bij de biologische teelt worden geen kunstmest of chemische pesticiden gebruikt en wordt er veel aandacht besteed aan een vruchtbare bodem.

Biologische grondstoffen worden tevens erg zorgvuldig verwerkt. In de biologische verwerking mogen geen synthetische smaak, geur- of kleurstoffen worden gebruikt. Slechts een beperkte lijst van natuurlijke additieven is toegelaten. Kiezen voor duurzaam geproduceerd biologisch eten is dus een bewuste keuze.

Voor meer informatie: www.lavieestbelle.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven