Nederlandse biologische pick and mix tomaatjes in Zweeds schap

Na een succesvol eerste seizoen vorig jaar zijn de biologische pick and mix tomaatjes uit Nederland terug in de Zweedse winkelschappen. Aangeboden onder de naam 'Taste Wonders' zijn de Nederlandse tomaatjes van Eosta eerder beschikbaar dan de binnenlandse. Volgens Anita Jansson van Hebe fruit is er grote vraag naar biologische speciale en heirloom tomaten op de Zweedse markt.


Manager van de fruitafdeling Magnus Thelin van ICA Kvantum Munkebäck (links) en de nieuwe Suikerriet -beker (rechts).

"Hoewel beschikbaar in de vaste aanvoer moet de Zweedse biologische teelt van heirloom tomaten en andere bijzondere variëteiten nog op gang komen. 'Taste Wonders', voornamelijk geleverd door de Nederlandse teler Frank de Koning, zijn volledig biologisch en komen in verschillende maten en kleuren van geel tot paars in de losse verkoop", zegt Anita.Alle tomaten in de display zijn duidelijk gemarkeerd als biologisch en worden voor dezelfde prijs verkocht, wat inhoudt dat de consument alle mogelijke combinaties kan kopen. De display is ook gecreëerd om de consumenten te informeren over het product en zijn herkomst. Er is een beschrijving van elke variëteit, inclusief recepten om de kopers aan te moedigen nieuwe variëteiten te proberen."Dit concept is anders omdat de meeste biologische producten worden verpakt om zich te onderscheiden van conventionele producten. De display biedt hier de oplossing voor en veel biologische consumenten zijn blij met de mogelijkheid om verpakkingsafval te reduceren."

Vanaf dit jaar ontwierp Hebe een nieuwe box voor online winkeliers, gemaakt van vezelafval van de rietsuikerproductie. Het bedrijf beproeft dit jaar de boxen met online verkopers en zegt dat, wanneer het succesvol blijkt, ze de boxen ook in de echte winkel opneemt.De tomaten zullen de hele zomer beschikbaar zijn en het seizoen zal na verwachting eindigen rond oktober/november. "Wij willen in deze richting verder gaan met de losse verkoop van andere biologische producten in de supermarkt, maar dat zal nog wel even duren omdat het problemen met de prijzen met zich meebrengt en supermarkten niet snel veranderen. Tomaten waren geschikt voor dit concept omdat we deze tegen dezelfde prijs konden aanbieden als de Zweedse tomaten en omdat alle losse tomaten voor dezelfde prijs werden verkocht. Dat is makkelijker voor de caissières in de supermarkt."

Voor meer informatie:

Anita Jansson
Hebe Frukt & Grönt AB
Tel: +46 31 780 27 00
Fax: +46 31 19 33 28
anita.jansson@hebe.se
www.hebe.se

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven