Van Zorgboerderij Pieterburen

Nieuw: Puur Noord Nederland rauwmelkse geitenkaas

Vanaf deze week nieuw in het assortiment van De Zaai-Ster: Puur Noord Nederland boeren-geitenkaas. Naturel is er in verschillende leeftijden, daarnaast zijn er ook twee varianten van kruidenkazen: Fenegriek en Italiaanse Kruiden. De kazen worden gemaakt op Zorgboerderij Pieterburen in het noorden van Groningen.

Over de producent

In het mooie, uitgestrekte dorp Pieterburen waait de frisse Waddenwind over het land, grazen de geiten in de wei of lopen ze door de nieuwe stal van de boerderij. Het is niet zomaar een boerderij; Zorgboerderij Pieterburen biedt een veilige plek voor mensen met een zorgvraag. In de dagbesteding zijn er verschillende werkgebieden: de kaasmakerij, boerderijwinkel, dierenverzorging, werkplaats en het groen onderhoud. De geiten leveren sinds lange tijd rijke en smaakvolle melk. De afgelopen jaren is de kwaliteit van de melk sterk verbeterd.


Links geitenverzorgster Marieke, rechts de kazen in de twee verschillende maten.

Er is door geitenverzorgsters Renate en Marieke een grote verbeterslag gemaakt in de verzorging en leefomstandigheden van de dieren. Dit resulteerde al snel in gelukkige en gezonde geiten. De kwaliteit en smaak van de melk bevestigde dit. Zorgboerderij Pieterburen was klaar om heerlijke rauwmelkse geitenkazen te produceren met een constante kwaliteit, gemaakt van rauwe geitenmelk.Kaasmaakster Margreet –die in de leer is geweest bij Eelco de Boer van Drentse Aa Zuivel– maakt van de geitenmelk in de kaasmakerij deze heerlijke rauwmelkse kazen, zowel naturel als met kruiden. Onder haar toeziend oog rijpen de kazen op de plank totdat ze klaar zijn voor de verkoop.Bestelinformatie

De nieuwe Puur Noord Nederland-kazen zijn te vinden in het kaasassortiment in het online bestelsysteem en in het nieuwe prijs- en bestelboek. De kazen zijn verkrijgbaar in wielen van circa 4,5 kilogram. Er zijn ook pondskaasjes beschikbaar op voorbestelling, bijvoorbeeld voor in cadeaupakketten. Vraag ernaar bij de afdeling verkoop.

Voor meer informatie: www.dezaai-ster.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven