Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Roosmarijn Saat: "Appeltaart voor de klanten"

Gimsel, Kleinlangevelsloo, Ecoshop Helder winnaars Favoriete Biowinkel

Tholen - Gimsel trakteert haar klanten op appeltaart. De winkel aan de Mariniersweg in Rotterdam is namelijk verkozen tot Beste Biologische Winkel 2016 in de categorie Grote winkel. De titel in de categorie middelgrote winkel ging naar Ecoshop Helder. En boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich een jaar lang de Beste Biologische Boerderijwinkel noemen. In de categorie Webwinkels werd geen winnaar gekozen. De winnaars zijn woensdagavond 20 januari op de Bio-beurs in Zwolle bekendgemaakt.

Grote winkel - Gimsel
Roosmarijn Saat van Gimsel in Rotterdam nam de prijs in ontvangst. Vanmorgen (22 januari) vertelde ze enorm trots te zijn op de winst. Om dit heuglijke feit te vieren trakteert Gimsel de klanten vandaag en morgen op appeltaart. Roosmarijn: "Het is onwijs leuk dat we gewonnen hebben. Iedereen reageert superpositief. Facebook ontplofte meteen. De oorkonde prijkt op de informatiebalie en gisteren zijn al meerdere bossen bloemen voor ons bezorgd." Roosmarijn hoopt dat Gimsel een inspiratie kan zijn voor andere winkels. "Dat is nog het leukst hieraan. Ik vind het ook goed dat er nu prijzen zijn uitgereikt in verschillende categorieën."


Het trotse team van Gimsel met de cheque. Roosmarijn houdt de oorkonde omhoog. Rechts juryvoorzitter Tallina van den Hoed.

Juryvoorzitter Tallina van den Hoed (culinair redacteur Volkskrant) noemde Gimsel een grote biologische winkel, die er goed in slaagt een zeer frisse en eigentijdse uitstraling te hebben, zonder de ondersteuning vanuit een formule. De jury vond dat alles klopte: de sfeer in de winkel is goed, klanten worden op een prettige manier onthaald. Ook het personeel onderling is aardig tegen elkaar. Bijzonder aan de Gimsel is dat het ze lukt om zowel jong als oud binnen te halen als klant. Het brede assortiment, met ook hippe producten zal hier zeker in bijdrage aan leveren. Verder heeft de winkel een eigen blad en organiseert zij heel veel activiteiten zoals markten, thema-avonden, informatieavonden, filmavonden, proeverijen en nog veel meer.

In deze categorie behaalde Natuurwinkel Almere de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Ekoplaza Grote Marktstraat Den Haag.
 
Middelgrote winkel - Ecoshop Helder
Ecoshop Helder is verkozen tot Beste Biologische winkel 2016, categorie middelgrote winkel. De juryvoorzitter vertelde het volgende over deze winkel: "De eigenaar is vormgeefster en dat is terug te zien in de communicatie van de winkel: mooi vormgegeven uitingen. De winkel besteedt veel tijd aan klantenbinding en pakt dat ook slim aan. In de straat verwijzen de winkels naar elkaar waardoor ze elkaars omzet stimuleren. Er is een leuke koffiehoek waar klanten die soms van heel ver komen, rustig een kopje koffie kunnen drinken. Het assortiment is is ruim voldoende, alleen bij de kaas is de keuze beperkt. De inrichting is mooi, met veel hout. Het is niet heel modern, maar geeft een prettig gevoel aan de klanten. De buitenkant van de winkel laat helaas niet zien hoe leuk de winkel binnen is. Dat is natuurlijk jammer, de jury adviseert dit nog aan te pakken."


De dames van Ecoshop Helder (op de vierde positie winkelier Marran Helder).

Ellen Natuurlijk won de derde prijs en de runner-up was Organic Rotterdam.
 
Boerderijwinkel - Kleinlangevelsloo
Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich dit jaar dus de Beste Biologische Boerderijwinkel 2016 noemen. De juryvoorzitter beargumenteerde dit als volgt: "Deze boerderijwinkel is pas in mei 2015 geopend. De jury was onder de indruk van de hoeveelheid creatieve lokale activiteiten, die al ontwikkeld zijn om klanten naar de winkel te trekken. De route naar de winkel is duidelijk aangegeven. Bij binnenkomst wordt iedereen hartelijk welkom geheten door enthousiast en deskundig personeel. Het assortiment is groot genoeg om de weekboodschappen te doen. In de winkel zijn allerlei producten van de eigen boerderij te vinden, zoals panir van de melk van eigen koeien en waterbuffels. Hierbij liggen heerlijke recepten, zodat klanten geprikkeld worden om deze voor veel mensen bijzondere producten ook echt te kopen. Alle producten in de winkel hebben een eigen verhaal, dat maakt boodschappen doen bij Kleinlangevelsloo zo leuk."


De winnaars in de categorie Boerderijwinkel: Kleinlangevelsloo.

De boerderijwinkel van Biologische Boerderij De Schoffel in Boxtel eindigde op de tweede plaats. De Schoffel kreeg overigens wel de meeste publieksstemmen, zo gaf Tallina aan. De derde prijs in deze categorie ging naar boerderijwinkel De Waterman in Oploo.

Webwinkels
De drie genomineerden in de categorie Webwinkel (Ekoplaza.nl, BeterBio.nl en Biologischewijnwinkel.nl) voldeden allemaal niet aan de eisen die de jury stelde. Ze mogen zich een jaar lang genomineerde noemen.

Verkiezingsprocedure

De verkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging. De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. Het oordeel van de jury woog voor 80% mee, de stemmen van het publiek voor 20%. In elke categorie waren 3 winkels genomineerd. Deze winkels waren door de jury geselecteerd uit totaal 43 inzendingen.