"Willen hier zelf ook graag boodschappen blijven doen"

Natuurvoedingswinkel Winschoten: opvolger gezocht na 38 jaar

Tholen - Ekoplaza in Winschoten zoekt opvolgers vanaf 2016 of begin 2017. Dit in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De winkel van Anneke Hoekstra en Paul van der Veldt heeft een lange historie in Winschoten, vertelt Paul: "We zijn op 27 mei 1978 om 10:00 uur begonnen. We willen dat dit verkooppunt voor biologische producten na 38 jaar doorgaat. Het zou enorm zonde zijn als we geen opvolger vinden, we willen hier immers zelf ook graag boodschappen blijven doen."

Anneke en Paul zijn op dit moment franchisenemer van Ekoplaza, maar de opvolger hoeft hier niet mee door te gaan: "Dit is niet verplicht, we hebben zwart op wit dat onze opvolger hierin de vrije keuze heeft. Wij zijn nu Ekoplaza en voorheen zijn we Natuurwinkel geweest en een bepaalde periode zelfstandig. We hebben zelf wisselende ervaringen met beide formules, daarom willen we dat onze opvolger de vrijheid heeft om hierin zelf een keuze te maken."De ondernemer geeft aan dat ze tot nu toe bewust nog niet zo veel bekendheid hebben aan de zoektocht. "Het is nu pas echt actueel, aangezien ons pensioen heel dichtbij komt." Hij geeft aan dat er van alles mogelijk is. "Het belangrijkste is voor ons dat de winkel kan blijven bestaan. We willen alles in overleg doen. We zijn bijvoorbeeld bereid om de winkel nog een tijdje samen te runnen, zodat de nieuwe eigenaar aan alles kan wennen."

Paul vertelt dat er klanten zijn die al 38 jaar bij ze in de winkel komen. "Ook komen er regelmatig nog nieuwe klanten bij. Zo zijn er steeds meer jonge moeders die met hun kinderen komen winkelen. We merken dat het in Groningen vooral van belang is om vertrouwen te kweken richting de klant."

Kenmerken van de winkel

De winkel is 200 vierkante meter groot en beschikt over een verkoopoppervlakte van 175 vierkante meter, de rest is magazijn. "Ook is er in het steegje achter de winkel zo'n 30 vierkante meter beschikbaar om bijvoorbeeld de rolcontainers en papier- en kartonbakken neer te zetten. Het is een mooie vierkante winkel, dat is ideaal. De winkel zit op de looproute van het station, net buiten het centrum. Hierdoor is het geen probleem om je auto dichtbij te parkeren. Ook komt er een grote parkeerplaats tegenover de winkel. De halve pui van de winkel kan open geschoven worden, daardoor heeft de winkel een heel open karakter."

Voor meer informatie:

Anneke Hoekstra en Paul van der Veldt
Ekoplaza Winschoten
Venne 7B-9
9671 DA Winschoten
0597 421894
info@ekoplaza-winschoten.nl
www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.