Veel interesse in omschakeling onder melkveehouders

De interesse in omschakeling naar biologisch is sterk toegenomen onder de melkveehouders, zo meldt het Friesch Dagblad. In 2014 waren er 10 melkveehouders die wilden overstappen naar de biologische werkwijze, volgens Natuurweide-voorzitter Teunis Jacob Slob is dat aantal nu verdubbeld. Deze verdubbeling verklaart hij deels door het wegvallen van het melkquotum en de stabiele hoge prijs voor bio-melk. De prijs voor biologische melk ligt met 49 cent bijna 20 cent hoger per kilogram dan die van gangbare melk. Volgens hem wijst het tevens op een omslag in het denken bij boeren.

Ook bij Agrifirm merken ze de toenemende belangstelling voor de bio-melkveehouderij. Zo is de belangstelling voor de door hen georganiseerde studiedagen over omschakelen groot. Volgens Wilbert Leermakers van Agrifirm hebben zich voor de eerste drie regionale bijeenkomsten al ruim 50 melkveebedrijven zich opgegeven. Dit aantal groeit nog dagelijks.

Bron: Friesch Dagblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.