Dave Schiphorst, maker van de oerburger:

"Biologisch is niet altijd beter"

De oerburger van Dave Schiphorst uit Klarenbeek werd vorig jaar door Heinz verkozen tot beste burger van Nederland. Volgens hem is biologisch niet altijd beter, zo vertelt hij in Apeldoorn Direct. "Het leuke aan een hamburger is, iedereen lust het." Hij ziet dat het voor veel mensen steeds belangrijker wordt wat ze precies eten. "Ik gebruik zelf puur en eerlijk vlees. En dat hoeft dan niet eens biologisch te zijn, duurzaam en biologisch zijn termen die mensen tegenwoordig graag willen horen, maar dat is niet altijd beter. Puur vlees dus en puur rund. Een goede hamburger moet lekker sappig zijn en mooi qua structuur. Dus geen platgeslagen frikandel die je in de supermarkt koopt. Dat we dat accepteren, snap ik echt niet. En ik gebruik wat vetter rundvlees, maar van rundervet worden mensen niet dik, dat is gezond vet."

Dit alles doet hij om zoveel mogelijk smaak in de hamburger te hebben. "Ik merk dat we in Nederland bijna de kant opgaan van Amerika. Daar halen ze de smaak eruit. Ze hebben daar bijvoorbeeld de zoete ui bedacht, rode ui vinden ze vies. En idee voor ijsbergsla komt ook daar vandaan, terwijl aan rucola bijvoorbeeld veel meer smaak zit."

Bron: Apeldoorn Direct


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.