Verslag Natuurwinkelbijeenkomst en Groothandelsdag

"Steven van Wijk (directeur Natudis): "Het draait om passie en ondernemerschap"

Maandag 16 november stond voor Natudis in het teken van ondernemerschap. Op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd vond zowel de Natuurwinkelbijeenkomst als de Groothandelsdag plaats. Hét moment om de plannen voor 2016 te delen met de aanwezige ondernemers. Maar ook om de ondernemers mee te nemen in de foodtrends van dit moment, de ontwikkelingen in de markt en de uitdagingen die er zijn.


Steven van Wijk aan het woord.

Directeur Steven van Wijk is helder over die uitdagingen: "De markt voor biologisch en duurzaam groeit nog steeds. Consumenten worden zich meer en meer bewust van gezonde voeding en er liggen dus volop kansen. Tegelijkertijd neemt de concurrentie toe. Daar waar vroeger biologische producten vooral via de zelfstandige winkels werden verkocht, zijn nu ook de supermarkten en online verkopen in opkomst. Het is dus van belang dat de zelfstandige winkels hun passie en overtuiging voor natuurvoeding combineren met professionaliteit en slagvaardigheid. De winkels moeten een duidelijke onderscheidende positie in de markt innemen. En dat onderscheid maken ze op zaken als kennis, assortiment, inspiratie en winkelbeleving, persoonlijk contact en goede service. Met deze factoren kunnen zelfstandig biologisch specialisten bestaande klanten aan zich binden én ze zijn hiermee ook in staat om nieuwe klanten aan te trekken. Passie combineren met ondernemerschap, dat is waar het om draait."De laatste plannen en ontwikkelingen waren niet de enige of belangrijkste programmaonderdelen tijdens de Natuurwinkel- en Groothandelsdag. "De kracht van dit evenement is dat alle ondernemers elkaar op zo'n dag ontmoeten en de banden aanhalen", aldus Steven. "Het biedt de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën en successen uit te wisselen. Daarom hebben we ook gekozen voor een gezamenlijke afsluiting van de dag. De ondernemers van zowel de Natuurwinkelbijeenkomst als de Groothandelsdag konden tijdens de sfeervolle Proeverij v/d Natuur die we samen met Kroon hebben georganiseerd, kennismaken met de smaakvolle en kwalitatief hoogwaardige producten van ons en onze leveranciers én met elkaar."

Klik hier vooor het Biojournaal-verslag en de fotoreportage van de Proeverij v/d Natuur.

Over Natudis

Natudis Nederland, gevestigd in Harderwijk en 100% Vroegop Ruhe & Co bv-dochter, is met 6.500 producten en 300 leveranciers één van de grootste distributeurs van biologische en reformproducten in de Benelux.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.