"Volg mijn instinct in plaats van certificaat"

Verpakkingsvrije winkel BioLokaal opent 28 november

Tholen - Op 28 november om 10:00 uur opent de derde verpakkingsvrije winkel van Nederland haar deuren. Het gaat om de winkel BioLokaal aan de Bentheimerstraat 3 in Coevorden. Initiatiefnemer is Hanneke Haites. "We zijn nog druk bezig. Er moeten onder meer nog kasten gemaakt worden. En dan moet ik er natuurlijk voor zorgen dat de winkel goed gevuld is met de opening. Het is al met al nog een hele klus", vertelt Hanneke.

Waar het kan gaat Hanneke voor een lokaal en zoveel mogelijk biologisch aanbod. "De meeste versproducten komen uit de regio. Dit geldt onder meer voor aardappelen, groenten en fruit, vlees, brood en eieren." Ze weet nu al dat 100% biologisch niet gaat lukken. "Ik ga bijvoorbeeld samenwerken met een paar pareltjes van bedrijven die geen Skal-certificaat hebben, maar waarvan ik wel zeker weet dat ze volgens de biologische richtlijnen werken. Hoeveel waarde moet ik dan hechten aan zo'n certificaat? Voor mij is het hierin belangrijk om een relatie met de bedrijven op te bouwen en naar mijn instinct te luisteren."

Hanneke besloot na haar studie Communicatie & Media toch haar droom na te jagen. "Het lukte maar niet om een baan te vinden die aansloot op mijn studie. En ik vroeg me al af of ik dat nou mijn hele leven zou willen doen. Nadat ik mijn ouderlijk huis verlaten heb, ben ik gezonder en ook biologisch gaan eten. Hier ben ik me, nieuwsgierig dat ik ben, steeds meer in gaan verdiepen. Mijn vriend merkte op een gegeven moment op dat ik hier iets mee moest gaan doen, omdat ik altijd vol passie en overtuiging hierover sprak met andere mensen. Ik wilde op een duurzame manier werken en de lokale economie steunen. Toen kwam ik op het idee voor deze biologische verpakkingsvrije winkel."Vanaf januari is ze de plannen verder gaan uitdenken. "Het idee voor de crowdfunding kwam pas veel later. Sowieso vond ik het lastig om in te schatten of zo'n actie hier in Drenthe zou werken." Niets bleek minder waar. Vrijdag 4 september ging de crowdfundingcampagne online en op 24 september kon Hanneke op twitter bekend maken dat de campagne geslaagd was. "De reacties zijn erg positief, de investeerders zijn ontzettend enthousiast over het concept. Men begint nu ook al ongeduldig te worden richting de opening. Dat is een goed teken."


De koelingen worden geplaatst.

Voor meer informatie:

Hanneke Haites
BioLokaal
Bentheimerstraat 3
7741 JH Coevorden
info@biolokaal.nu
www.biolokaal.nu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.