Opening Honey Highway langs A4: 7 november

Bloeiende bermen zorgen voor een bijenparadijs langs de A4 bij gemeente Midden- Delfland. Zaterdag 7 november wordt langs de A4 de berm ingezaaid met een biologisch bloemenzaad. Met het juiste zaad en onderhoud ontstaat er een natuurlijk evenwicht in de berm waar bijen op afkomen. Op die manier is er meer nectar en dus voedsel voor de insecten, waardoor de bijensterfte tegen kan worden gegaan. Honey Highway is een duurzaam initiatief van Deborah Post, gemeente Midden-Delfland en Rijkswaterstaat.


Hier rijden 150.000 auto's per dag. In de berm vliegen tienduizenden bijen, hommels en vlinders. Zij proberen nectar en stuifmeel te verzamelen, maar er zijn te weinig bloemen. Honey Highway is een blijvend paradijs voor bijen in de bermen van Rijkswegen.

Programma:
11:30 uur - U bent van harte welkom in de kerk van Op Hodenpijl met; 'een handvol bijen'. Zodat we stipt om 12 uur kunnen beginnen.
12:00 uur - Welkom door Rene Vrugt stafdirecteur Rijkswaterstaat en Deborah Post initiatiefneemster Honey Highway
12:30 uur - Koffe & thee en biologische speltappeltaart gezoet met honing
12:45 uur - Met busjes naar de Oostveenseweg naar het talud van de A4
13:15 uur - Symbool voor de opening: Adrie Franken (Rijkswaterstaat) en Govert van Oord (wethouder Gemeente Midden-Delfand) strooien Honey Highway bloemenzaad op het talud.
13:30 uur - Terug naar Op Hodenpijl
13:45 uur - Naar de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl, naar bezoekerscentrum Midden-Delfand; lancering Honey Highway website. Feestelijke opening: glas Champagne, biologisch appelsap & kaasplank Midden-Delfand kaas.
14:30 uur - Einde. Een zakje biologisch Honey Highway bloemenzaad mee voor de eigen tuin.Twee jaar is er gewerkt aan dit initiatief door initiatiefneemster Deborah Post samen met de Gemeente Midden-Delfland, Rijkswaterstaat, samenwerkingspartners, bedrijven en burgers. "Het is echt de moeite waard. Uw blijk van waardering en steun is nodig", aldus Deborah.

Voor meer informatie: www.honeyhighway.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.