Actualiteiten biologische grondstoffen

"Zonneschilfers zijn schaars"

Zonneschilfers zijn schaars, sojaschilfers zijn daarentegen aantrekkelijk om in te zetten. De biologische granen laten een wisselend beeld zien. Hierbij meer informatie over de beschikbaarheid en prijsontwikkeling van de biologische grondstoffen.

In mei schreven we dat er eind vorig jaar een verontreiniging in een partij zonneschilfers gevonden is in Duitsland. Ondertussen is dit probleem nog niet vlot getrokken, dit betekent dat er geen hipro zonneschilfers beschikbaar komen in de nabije toekomst. Door de grotere vraag naar lopro zonneschilfers is deze grondstof schaars en duur. Raapschilfers en erwten zijn eveneens duur door een slechte oogst. Veldbonen zijn er voldoende maar blijven relatief duur door de eiwitkrapte. Chinese sojaschilfers zijn door de lage prijs van containertransport en koers van de Yuan aantrekkelijk.

Wisselend beeld energierijke grondstoffen

Granen laten een wisselend beeld zien. De kwaliteit van (brood)tarwe is goed, waardoor er minder voertarwe op de markt is. De hoeveelheid tarwe uit de EU is beperkt, maar vanuit Oekraïne is het aanbod ruim. De verwachting is dat de prijs vlak blijft. Rogge is door het kleinere aanbod duidelijk duurder dan vorig jaar, triticale is daarentegen ruim aanwezig.

Ruwvoeraanbod

Op het gebied van ruwvoer is de biologische luzerne vlot leverbaar. Biologisch stro lijkt daarentegen moeilijker verkrijgbaar.

Neem voor meer informatie en bestellingen van de biologische grondstoffen contact op met Agrifirm Feed Biologisch, via 088 4882980.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.