Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationale Business Succes Award:

Weerribben Zuivel winnaar 2015 in melkvee/zuivelbranche

Weerribben Zuivel BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de melkvee/zuivelbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie in betrekkelijk korte tijd ontwikkeld tot één van de meest markante zuivelproducenten van Nederland, met een zeer sterke positionering. "Weerribben Zuivel BV weet door haar grote biologische kwaliteit een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten te bereiken."

Weerribben Zuivel BV is gespecialiseerd in de melkveehouderij en verwerking van melkproducten zoals melk, yoghurt en karnemelk. Eigenaar Klaas de Lange vaart een ietwat andere koers dan veel van zijn concullega's. In plaats van zijn melk te verkopen aan de grote zuivelproducenten, kiest hij ervoor de melk zelf te verwerken tot ambachtelijke (boeren)zuivelproducten. Wat hem drijft: iedereen moet kunnen genieten van melk die gezond en vers is, zonder onnodige toevoegingen en manipulaties. De onderneming beschikt over een stuk natuurgrond van circa 300 hectare waarop circa 260 koeien worden gehouden. Het familiebedrijf Weerribben Zuivel BV vindt zijn oorsprong ruim honderd jaar geleden, toen men zich naast veeteelt ook met rietteelt bezighield. Vanaf 1984 maakte men de overstap naar een biologische melkveehouderij en in 1992 werd gestart met het zelf produceren van biologische zuivel.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Weerribben Zuivel BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die uitstekend anticipeert op nieuwe ontwikkelingen en haar concurrenten vaak een slag voor is.

Ambachtelijke kwaliteit

De jury prijst met name haar oog voor kwaliteit. Weerribben Zuivel BV is in omvang niet te vergelijken met reuzen als Campina of Melkunie, maar wel zeer onderscheidend omdat zij uitsluitend gericht is op ambachtelijke (biologische) kwaliteit. Met een zeer betrokken team van medewerkers maakt zij elke dag superverse zuivelproducten, die te koop zijn in online supermarkten en natuurvoedingswinkels en zeer goed worden ontvangen. "Ook horecabedrijven weten Weerribben Zuivel te vinden, en wel voor de melk. Zij kunnen op hun beurt de klant heerlijke cappuccino's schenken met een stevige laag melkschuim. Hoe krijgt Weerribben het voor elkaar om zulke heerlijke, goedschuimende melk te produceren? Dat is volgens Klaas de Lange een kwestie van versheid: vannacht gemolken, vanmorgen verwerkt en daarna gelijk afleveren bij de afnemers. En, niet te vergeten: weinig bewerking en goede melk", stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Weerribben Zuivel BV hoog in het vaandel. Zo zijn de producten op diverse manieren gecertificeerd (Skal en Demeter). Ook komen de koeien verhoudingsgewijs veel in de openlucht en krijgen ze weinig krachtvoer en geen preventieve medicijnen. Op de weilanden waarop ze grazen is geen kunstmest of chemisch bestrijdingsmiddel gebruikt. Hun voer bestaat uit biologische grondstoffen en is vrij van genetisch gemodificeerde bestanddelen.

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivelcampagne.nl
Publicatiedatum: