Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Walter Halberstadt, beebox:

"Biologische producten van dichtbij voor een eerlijke prijs. Dat kan!"

"In de afgelopen 50 jaar hebben we met succes voedsel zo goedkoop mogelijk gemaakt. Maar als we doorgaan op die manier, dan heeft dat gevolgen voor natuur, onze boeren en onze eigen gezondheid", zo luidt de mening van Walter Halberstadt, directeur van beebox. Hierover werd op 14 oktober op de jaarlijkse Wereldmaaltijd van GroenLinks gesproken.

Het was het achtste achtereenvolgende jaar dat GroenLinks Haarlemmermeer met een maaltijd aandacht vraagt voor Wereldvoedseldag, een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de ongelijke verdeling van ons voedsel.Ons voedsel legt vele kilometers af over de wereld. Maar ons eigen land heeft zoveel lekkers te bieden, volgens Walter Halberstadt en Colette Klumper, lokale franchiseondernemer in Haarlemmermeer. Met de beebox, een aan huis boodschappenservice met biologische ingrediënten van eigen bodem, proberen zij bij te dragen aan het gezond houden van natuur, bodem én onszelf. Consumenten weten vaak niet waar hun voedsel vandaan komt. De beebox zet de verbinding tussen lokale boeren en consumenten weer centraal. Producten uit de streek of lokaal betekent ook seizoensproducten. Toch is hier voldoende variatie in, zodat eten nooit saai wordt. Beebox zet zich in om de klant een stapje extra te helpen zetten naar een gezond en groen eetpatroon. Door consumenten weer wat dichter bij de boer, het seizoen en het product te brengen.

De driegangenmaaltijd werd weer bereid volgens het principe: als iedereen deze hoeveelheid elke dag zou eten, zou elke aardbewoner voldoende te eten hebben. Wie daardoor een karig maal zou verwachten, werd positief verrast. Dit is dan ook een van de doelen van de wereldmaaltijd: het wegnemen van het hardnekkige idee dat de aarde niet genoeg voedsel zou voortbrengen om 7 miljard mensen dagelijks een volwaardige maaltijd voor te zetten. De locatie was dit jaar Rozen & Radijs. De filosofie van dit prachtige bedrijf in Haarlemmermeer sluit goed aan bij de Wereldmaaltijd.

Voor meer informatie: www.beebox.nl
Publicatiedatum: