Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vleesverlangen vanaf 3 december in de filmtheaters

Zijn wij verslaafd aan vlees?

Vleesverlangen, de eerste bioscoopdocumentaire van Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde) is vanaf 3 december in de filmtheaters te zien. Vleesjunk Marijn probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en een wel heel appetijtelijke chef-kok. Over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.



Vleesverlangen gaat in première op IDFA op 21 november en wordt op 3 december door Herrie Film & TV uitgebracht in de filmtheaters. Vleesverlangen is de eerste lange documentaire van Marijn Frank, die in 2007 met haar afstudeerfilm Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen de Tuschinski Award won. Frank is ook presentator van het televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde (KRO NCRV) en De Rekenkamer (KRO NCRV). Voor Vleesverlangen werkt Frank samen met scenarioschrijver en coregisseur Suzanne Raes (The Successor of Kakiemon en Hou me vast - De Dijk).



Vleesverlangen is een coproductie van IDTV Docs en NTR, met steun van CoBOFonds en Mediafonds.

Bekijk de trailer hier:



Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: