Tien staten VS goed voor 78% bio-markt

Consumentenbewustzijn en zorgen om het milieu liggen ten grondslag aan de groeiende interesse onder Amerikanen voor biologische producten. De bio-markt leukt echter in belangrijke mate op tien staten die de grootste bijdrage leveren in de omzet. Californië vormt het grootste deel van de biologische markt in het land met een verbazingwekkende waarde 2 miljard US dollar, wat 41% van de nationale omzet is, dat blijkt uit cijfers van USDA en NASS.Het is niet verrassend dat Californië de ‘groene markt’ domineert. Van de in het onderzoek getelde 14.093 biologische bedrijven zijn er 2805 (ca. 20%) gevestigd in de Golden State. De enige andere staat die meer dan 1000 biologische bedrijven heeft is Wisconsin, met 1228.

“Buiten biologisch voedsel verzorgen de Californische boeren ook een groot deel van het andere voedsel voor het land. Volgens recente cijfers, opgesteld door de Californische Afdeling voor Voedsel en Landbouw, produceert de staat bijna de helft van het fruit, de noten en de groenten die in Amerika worden verbouwd, en ook nog een kolossaal deel van het vee en de zuivel”, zo rapporteert de Los Angeles Times.De Amerikaanse smaakpapillen verleggen hun voorkeur geleidelijk van de massale levensmiddelenindustrie consumenten worden zich steeds vaker bewust van de impact van industriële landbouw op het milieu.
 
De lokale markten hebben ook steeds meer biologische producten op de plank liggen. 63% van de biologische bedrijven in Amerika zeggen dat hun producten naar de groothandel gaan, wat neerkomt op 78% van de biologische producten verkoop in Amerika, zo zegt NASS.Producenten melden in het onderzoek uit 2014 dat ze verwachten dat de biologische productie in de VS zich de komende jaren zal uitbreiden. Het rapport “toont aan dat biologische producenten een enorm scala aan producten voor de consument leveren en dat ze die producten op meer efficiënte wijze van het bedrijf naar de tafel thuis kunnen krijgen”, zegt Joseph T. Reilly, bewindvoerder bij NASS.

Misschien is het groeiende verzet tegen genetisch gemanipuleerd voedsel de reden van de groei van de biologische voedselverkoop. Onderzoeken tonen aan dat de overgrote meerderheid (93%) van de Amerikanen – aldus de New York Times – een etiket op hun voedsel willen zien.

bron: ecowatch

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.