Biomeerwaardekip verwelkomt 100e lid
v.l.n.r: Wim Thomassen (Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip), Jacky en Marianne Huisman (pluimveehouders), Wytze van der Meer (W. van der Meer en Zonen B.V)
Door Wim Thomassen, voorzitter van de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip is aan de familie een lidmaatschapsbord en een bos bloemen overhandigd. Wytze van der Meer, algemeen directeur van pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen B.V. uit Dronrijp, die betrokken is geweest bij de oprichting van de Leveranciersvereniging, overhandigde een aantal biologische producten gemaakt van biologische legkippen.
Jacky en Marianne Huisman ondertekenen de papieren waarmee ze het 100e lid worden van Biomeerwaardekip.
Inmiddels leveren de 100 leden ruim 1 miljoen biologische kippen, die bij Pluimveeslachterij W. van der Meer en zonen BV in Dronrijp worden geslacht. De producten, zoals kipfilet, kipnuggets, kipschnitzels en kipcordonbleus vinden hun weg naar afnemers in binnen en buitenland. Door de aanhoudende vraag naar de biologische producten kunnen pluimveehouders met biologische kippen zich nog steeds aanmelden bij de Leveranciersvereniging.
De leveranciersvereniging Biomeerwaardekip is in 2008 opgericht met het doel het verbeteren van de verwaarding van uitgelegde biologische leghennen. Meer informatie omtrent de biologische kipproducten van Biomeerwaardekip is te verkrijgen bij Max Vos van World Wide Food Trade, zie: www.worldwidefoodtrade.nl.
Meer informatie: www.biomeerwaardekip.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- 2023-06-07 Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari