Biomeerwaardekip verwelkomt 100e lid

De familie Huisman uit het Groningse Scheemda heeft zich als 100e lid aangemeld van de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip. In het uitgestrekte Groningse Oldambt is de familienaam Huisman al ruim 250 jaar aan het gelijknamige akkerbouwbedrijf verbonden. In het jaar 2000 zijn de huidige eigenaren Jacky en Marianne Huisman begonnen met het houden van 60.000 scharrelkippen en in 2013 is een stal in gebruik genomen voor 12.000 biologische legkippen.


v.l.n.r: Wim Thomassen (Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip), Jacky en Marianne Huisman (pluimveehouders), Wytze van der Meer (W. van der Meer en Zonen B.V)

Door Wim Thomassen, voorzitter van de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip is aan de familie een lidmaatschapsbord en een bos bloemen overhandigd. Wytze van der Meer, algemeen directeur van pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen B.V. uit Dronrijp, die betrokken is geweest bij de oprichting van de Leveranciersvereniging, overhandigde een aantal biologische producten gemaakt van biologische legkippen.


Jacky en Marianne Huisman ondertekenen de papieren waarmee ze het 100e lid worden van Biomeerwaardekip.

Inmiddels leveren de 100 leden ruim 1 miljoen biologische kippen, die bij Pluimveeslachterij W. van der Meer en zonen BV in Dronrijp worden geslacht. De producten, zoals kipfilet, kipnuggets, kipschnitzels en kipcordonbleus vinden hun weg naar afnemers in binnen en buitenland. Door de aanhoudende vraag naar de biologische producten kunnen pluimveehouders met biologische kippen zich nog steeds aanmelden bij de Leveranciersvereniging.

De leveranciersvereniging Biomeerwaardekip is in 2008 opgericht met het doel het verbeteren van de verwaarding van uitgelegde biologische leghennen. Meer informatie omtrent de biologische kipproducten van Biomeerwaardekip is te verkrijgen bij Max Vos van World Wide Food Trade, zie: www.worldwidefoodtrade.nl.

Meer informatie: www.biomeerwaardekip.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.