Biostee start met kaas:

Jonge Blom, Pittige Tante en Ouwe Knar

Tholen - Akkerbouw- en melkveebedrijf Biostee heeft nu ook kazen onder een eigen merk. Kroon Biologische Verswaren neemt de kazen in de herfst in het assortiment op en Biostee presenteert ze 29 en 30 september op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Ard van Gaalen vertelde in dit eerdere Biojournaal-artikel al dat ze hiermee de kringloop op het akkerbouw- en melkveebedrijf rond maken. Er is een bestaande gangbare melkveehouderij overgenomen en dit bedrijf is omgeschakeld naar biologisch. "We melken er nu zo'n 170 koeien. We maken onze kazen met alleen melk van ons bedrijf", vertelt Ard. De melk wordt door kaasmakerij De Mekkerstee uit Ouddorp verwerkt tot kaas.


Ard, Marius ('onze koeienman', de veehouder van Biostee), Arian en Pieter Hugo met de drie kazen.

Hij geeft aan dat de reacties op de drie kazen tot nu toe erg positief zijn. "We krijgen heel leuke reacties, en dan reageren de mensen nog puur op het uiterlijk van onze kazen, voordat ze deze hebben kunnen proeven. We bevinden ons nu nog in de testfase. Ze liggen nog maar in een paar winkels." Deze herfst zal Biostee de kazen gaan leveren aan Kroon Biologische Verswaren. "Zij gaan de distributie voor ons verzorgen. We gaan in de herfst dus echt van start."

Het assortiment bestaat nu uit drie kazen: Jonge Blom (6-12 weken gerijpt), Pittige Tante (18-24 weken gerijpt) en Ouwe Knar (vanaf 9 maanden gerijpt). "We zijn al volop met allerlei kruiden aan het testen, om het assortiment uiteindelijk nog verder uit te kunnen gaan breiden. We willen bijvoorbeeld een kaas met zeekraal gaan maken en eentje met moestuinkruiden."Op 29 en 30 september aanstaande krijgt Ard een cursus 'beurs draaien'. Dan presenteert hij de Biostee-kazen namelijk op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten. "Dit is best wel spannend, ik sta daar immers als groenteteler en akkerbouwer met kazen. Gelukkig krijg ik ondersteuning van onze kaasmaker van De Mekkerstee. Bezoekers krijgen tijdens de beurs de gelegenheid om te komen proeven van onze kazen."

Voor meer informatie:

Ard van Gaalen
Biostee
Molendijk 121
3284 LH Zuid-Beijerland
06 53335662
Ard@biostee.nl
www.biostee.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven