Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lastige situatie op bio-grondstoffenmarkt"

Nieuw van Boogaard International: Mini Frozen yoghurt-ijsje

Tholen – Het biologische Mini Frozen yoghurt-ijsje is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Boogaard International in Uden. Ellen Alofs: "Gaileo is ons eigen biologische ijsmerk. We steken hier heel veel energie in en zijn dan ook blij dat we een goede zomer hebben gehad met het ijs. Dit is mede te danken aan diverse nieuwe producten die goed aangeslagen zijn. Onze Galileo Mini Choco dip is daar een voorbeeld van. Dit is de voorloper op onze Mini Frozen yoghurt."


Galileo Mini Choco dip en Mini Frozen yoghurt.

Ellen is blij dat het eigen merk zo goed loopt. "Dit is niet de grootste tak van ons bedrijf, maar het is erg leuk om te investeren in het eigen merk. Het is gaaf dat we met de Galileo-producten ook onder onze eigen naam in de schappen liggen, aangezien we verder met name in grondstoffen handelen. Onze producten liggen inmiddels door heel Europa." Ze vertelt dat de Galileo-ijsjes in Enschede geproduceerd worden. "We werken hiervoor samen met Boermarke, producent van gekoelde en diepgevroren desserts. Mede dankzij deze samenwerking kunnen we regelmatig nieuwe producten introduceren. Zo zijn we momenteel ook al bezig met nieuwe ijsjes voor volgend jaar."


De dames Alofs van Boogaard International op de BIOFACH 2015: Hanneke, Ellen en Marieke. Hanneke gaat het bedrijf waarschijnlijk in 2015 overnemen.

Private label, grondstoffen

Naast dit eigen merk produceert Boogaard International ook veel onder private label. "Producten waar we veel van verkopen, laten we zelf producten en verpakken. Dit geldt voor bepaalde groentesoorten en bijvoorbeeld voor boter. En er zit nog van alles in de pijplijn. Niet alleen gaan we het ijsassortiment onder ons eigen merk uitbreiden, maar er komen ook meer consumentenproducten aan." Hiermee wil Boogaard International dus nog meer voet aan de grond krijgen in het natuurvoedingsschap. "Dit vinden we erg belangrijk, omdat we verder vooral druk zijn met de handel in grondstoffen, onder meer voor bakkerijen. Deze handel is echt onze 'core business'. Het is momenteel vrij lastig op de grondstoffenmarkt. Zo aan het eind van het seizoen is er echt van alles op. Het is altijd een uitdaging om van alle grondstoffen de goede volumes te bestellen. Gelukkig kunnen we nu concluderen dat we goed ingekocht hebben en daardoor goed kunnen blijven leveren."


Het pand van Boogaard International in Uden.

Diepvriesproducten

Het merendeel van de handel voert Boogaard International met bedrijven in het buitenland. "De verhouding ligt op 40% binnen Nederland en 60% met het buitenland." Naast de 'core business', de bio-grondstoffen, importeert en exporteert Boogaard International ook veel diepvriesgroenten. "Een deel van deze groenten komt van Nederlandse bodem, waaronder wortelen en uien. Ook worden veel groenten in Spanje geteeld. De handel in diepvriesgroenten lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar dit is niet zo. Zo werkt de koelopslag kostenverhogend en is het vervoer van deze groenten ook duur."

Voor meer informatie:

Ellen Alofs
Boogaard International
Westwijk 19
5406 XS Uden
0413 257112
[email protected]
www.boogaard-int.com