Veco Zuivel introduceert bio-based melkpak

Deze week worden de eerste bio-based melkverpakking geïntroduceerd door Veco Zuivel. Veco Zuivel benut deze gelegenheid om ook de uitstraling van het eigen biologische zuivelmerk te vernieuwen. Hierdoor sluit het beter aan op de bewuste en biologische consument. Met het nieuwe merklogo voor de zuivellijn is Veco Zuivel als merknaam krachtiger verbonden met de biologische oorsprong van de zuivel.

Veco Zuivel gaat de komende tijd al haar Veco Zuivelmerk-verpakkingen vervangen door de nieuwe, duurzame bio-based variant. Bio-based wil zeggen dat de verpakking gemaakt is van materiaal dat weer aangroeit, zoals suikerriet, en loofbomen. Het karton dat in de huidige zuivel-verpakking wordt gebruikt is al van hout gewonnen uit bossen die verantwoord worden beheerd. Dat is te zien aan het FSC-logo.In de nieuwe verpakking is de plastic laag gemaakt van suikerriet, dat snel aangroeit en altijd opnieuw geplant kan worden. Daarnaast is de carbon-footprint van de bio-based verpakking lager, immers bij de groei van suikerriet wordt er CO2 (kooldioxide) uit de omgeving onttrokken.

De nieuwe bio-based verpakkingen van 'Veco Zuivel Biologisch' zijn gemakkelijk te herkennen. De karakteristieke koe op de voorkant komt op de nieuwe bio-based verpakking van 'Veco Zuivel Biologisch' terug en benadrukt het biologische en eerlijke karakter van het merk. Als eerste worden de melk en karnemelk van 'Veco Zuivel Biologisch' geleverd in de nieuwe bio-based verpakking, die ook is voorzien van een schroefdop. Of de yoghurt-pakken ook volgen in de overgang naar een dop, wordt bepaald na evaluatie van de introductie van de schroefdop op de melkpakken.

"We hebben ervoor gekozen, de consument wat meer hygiëne, transport- en bewaargemak te geven met onze nieuwe verpakking. Hierdoor is de melk in afgesloten verpakking minder snel zuur, en hoeft er minder weggegooid te worden", vertelt Dorien de Jongste-Koning. Overigens blijven de zuivel-verpakkingen van 'Veco Zuivel Biologisch' te openen via de bovenkant, op de traditionele wijze. Om alsnog het laatste beetje uit de verpakking te kunnen knijpen….

Met of zonder dop, alle melk en yoghurt-pakken kunnen voor 100% gerecycled worden. Bij de lokale afvalinzamelaar kan geïnformeerd worden hoe deze het beste aangeboden kunnen worden. In veel gemeenten in Nederland kunnen de drankenkartons, waartoe ook melkpakken behoren, bij het plastic ingezameld worden, of zelfs apart.

Met de introductie van de bio-based verpakking benadrukt Veco Zuivel als fabrikant van 'Veco Zuivel Biologisch', de rol van voorloper als producent in het zuivelsegment. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de bedrijfsvoering bij Veco Zuivel. Daarom heeft Veco Zuivel deze kans aangegrepen om het merk Veco Zuivel permanent aan biologische zuivel te verbinden. 'Veco Zuivel Biologisch' is hierdoor niet zomaar een biologisch merk. 'Veco Zuivel Biologisch' is méér dan biologisch.

Voor meer informatie: www.vecozuivel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.