Pyt en Rika Sipma vertellen in de kerk over bio-bedrijf

Op zondagmorgen 13 september stond de startzondag van de Doopsgezinde/Remonstrantse Gemeente Dokkum in het teken van Fairtrade en biologische streekproducten. De dienst werd geleid door ds. Yvonne Hiemstra en had als thema 'Brood genoeg voor allen'. Het avondmaal werd gevierd met fairtrade brood en wijn.

Na de dienst vertelden Pyt en Rika Sipma uit Engwierum over hun biologische boerderij, het biologische akkerbouwbedrijf Timpelsteed. Toen de familie Sipma in 2008 begon was de grond bijna uitgeput. Na 7 jaar is de grond nu weer vol bodemleven.

Ook werden projecten elders in de wereld belicht: met de steun voor fairtrade boeren elders, kunnen hele families zich ontwikkelen in hun eigen regio.

Buiten de kerk stond een kar van Molen Zeldenrust en de Koffiebranderij met diverse bio-producten. De kerk heeft met deze bijzondere actie tot uiting willen brengen dat het bewerken én bewaren van de aarde een centraal agendapunt moet zijn, zowel binnen als buiten de kerken. Iedereen kan op zijn eigen bescheiden wijze meedoen.

Kijk voor meer informatie over het bedrijf van Pyt en Rika op www.timplestoed.nl.

Bron: RTV Noordoost-Friesland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.