Italiaanse bio-markt +16%

De biologische markt in Italië is fors gegroeid. Over de eerste zes maanden van dit jaar werd 2,5 miljard euro omgezet in de biologische voedingsmiddelen, dat is een groei van 16% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De biologische sector heeft een marktaandeel van 2,5% in de algemene voedselmarkt in Italië. Sinds 2000 is het aandeel verzesvoudigd.

Het Coop Report 2015 geeft een inkijkje in deze cijfers. De omzet van hypermarkten en supermarkten kwam boven de 800 miljoen euro uit, het biologische assortiment steeg met 13% in het afgelopen jaar. De meeste biologische omzet wordt echter gehaald bij de speciaalzaken, die met name in grote stedelijke gebieden ruim voor handen zijn.

Naast voedsel kiezen steeds meer huishoudens voor biologische hygiëne producten en textiel. Het aantal biologische winkels steeg met 16% over de afgelopen vijf jaar naar 1400 dit jaar.

bron: European Supermarket Magazine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.