Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europees tekort biovarkens

Verschillende Europese landen hebben een tekort aan biologische varkens, wat de prijzen voor varkensvlees opdrijft. Conventionele verwerkers die in de biologische productie willen stappen worden geconfronteerd met hoge prijzen en een lege markt. Analisten waarschuwen voor het gevaar van te hoge prijzen, wat omschakelaars kan afschrikken. Ook de consumptie kan geremd worden door te hoge prijzen. De prijs voor conventioneel varkensvlees is laag, wat het prijsverschil verder vergroot.



In Frankrijk schakelen op kleine schaal veehouders om. De markt is nog klein in vergelijking met de conventionele markt, maar is volop in ontwikkeling, legt Myriam Loloum, sectorcoƶrdinator van Unebio, uit. In verschillende regio's in Frankrijk groeit het aantal dieren gestaag. In Auvergne bijvoorbeeld neemt de biologische veestapel dit jaar met 3000 varkens toe, voor Lotharingen en Champagne-Ardennen worden ook meer varkens gemeld. Ook in Nederland en Belgiƫ groeit de sector.
Publicatiedatum: