In de categorie ‘Biologische kaas’ wint Jerseyhoeve Bio Dieken Goud. Vervolgens strijd de kaas met alle niet-Engelse inschrijvingen voor de trofee ‘Champion Overseas’ en ook deze trofee haalt de kaas binnen. Tot slot staat zij in de top van de kazen die gekeurd worden en haalt overall een tweede plaats en daarmee de titel: Reserve Supreme Champion.
Een topprestatie voor deze extra belegen Jerseykaas. Jerseyhoeve Bio Dieken wordt gemaakt van 100% biologische Jerseymelk en is romig van smaak. De koeien grazen op “de mooiste natuurgebieden van Goeree-Overflakkee, waar het gras rijk is aan vitaminen en mineralen” aldus de kaasmakers. De melk wordt door de Mèkkerstee in Ouddorp, bekend van de biologische geitenkaas, verwerkt tot biologische Jerseykaas: Jerseyhoeve. 26 weken ligt de kaas vervolgens op houten planken te rijpen in het pakhuis van Treur Kaas, alvorens de optimale smaak ontstaat. De jury gaf als feedback: ‘Geweldige biologische Jerseykaas met een nootachtige ronde smaak. De kaas heeft veel karakter en haar smaak is zeer interessant’.
De kaas viel al eerder in de prijzen bij de Great Taste Awards in Engeland. In 2013 haalde de kaas twee gouden sterren voor haar bijzondere smaak. De feedback destijds was: ‘Een volle nootachtige smaak, mooi in balans en met de romigheid van Jerseymelk, overheerlijk!’
Ook de Boerderijkaas Affiné 30+ viel in de prijzen bij de kaascompetitie. Een bronzen Award ontving deze kaas in de categorie minder vet. Deze kaas van de boerderij is 25% minder vet dan gewone kaas en heeft dankzij 6 maanden rijping een bijzonder verfijnde smaak.