2de plaats voor Jerseyhoeve Bio Dieken bij International Cheese Awards

Jerseyhoeve Bio Dieken wint titel ‘Reserve Surpreme Champion’

Treur Kaas viel in de prijzen tijdens de International Cheese Awards in Engeland. Op ’s werelds grootste kaaskeuring wint Jerseyhoeve Bio Dieken de tweede plaats en is daarmee Reserve Supreme Champion uit 4615 kaasinzendingen.In de categorie ‘Biologische kaas’ wint Jerseyhoeve Bio Dieken Goud. Vervolgens strijd de kaas met alle niet-Engelse inschrijvingen voor de trofee ‘Champion Overseas’ en ook deze trofee haalt de kaas binnen. Tot slot staat zij in de top van de kazen die gekeurd worden en haalt overall een tweede plaats en daarmee de titel: Reserve Supreme Champion.

Een topprestatie voor deze extra belegen Jerseykaas. Jerseyhoeve Bio Dieken wordt gemaakt van 100% biologische Jerseymelk en is romig van smaak. De koeien grazen op “de mooiste natuurgebieden van Goeree-Overflakkee, waar het gras rijk is aan vitaminen en mineralen” aldus de kaasmakers. De melk wordt door de Mèkkerstee in Ouddorp, bekend van de biologische geitenkaas, verwerkt tot biologische Jerseykaas: Jerseyhoeve. 26 weken ligt de kaas vervolgens op houten planken te rijpen in het pakhuis van Treur Kaas, alvorens de optimale smaak ontstaat. De jury gaf als feedback: ‘Geweldige biologische Jerseykaas met een nootachtige ronde smaak. De kaas heeft veel karakter en haar smaak is zeer interessant’.De kaas viel al eerder in de prijzen bij de Great Taste Awards in Engeland. In 2013 haalde de kaas twee gouden sterren voor haar bijzondere smaak. De feedback destijds was: ‘Een volle nootachtige smaak, mooi in balans en met de romigheid van Jerseymelk, overheerlijk!’

Ook de Boerderijkaas Affiné 30+ viel in de prijzen bij de kaascompetitie. Een bronzen Award ontving deze kaas in de categorie minder vet. Deze kaas van de boerderij is 25% minder vet dan gewone kaas en heeft dankzij 6 maanden rijping een bijzonder verfijnde smaak.

The International Cheese Awards

De International Cheese Awards is een jaarlijks evenement in Nantwich Engeland waar circa 31 landen strijden om gouden Awards en Trofeeën. Met 226 categorieën en ruim 4500 inschrijvingen gaat het om één van de grootste kaaswedstrijden van de wereld. Een jurypanel van 200 kaasexperts uit de zuivelindustrie onderwerpt elke kaas aan een intensieve beproeving alvorens de goud, zilver en bronzen awards worden toegekend.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.