Bonboncitroentje zorgt voor minder afval

Uitgedroogde halve citroenen in de koelkast, citroenhelften met fruitvliegjes in de fruitmand... ze eindigen vaak in de vuilnis. In de boomgaard worden citroenen weggegooid als ze te klein zijn want de handel eist een minimumformaat. Zonde, want voor bescheiden huishoudens kunnen die kleine citroenen juist superhandig zijn. Daarom introduceert Nature & More als experiment de biologische bonboncitroen.De bonboncitroen is zo groot als een golfbal, mooi geel en zeer aromatisch. Productmanager Pieter de Keijzer: "Door deze citroentjes op de markt te brengen, voorkomen we dat ze in hun land van herkomst worden weggegooid. En omdat ze niet zijn bespoten en niet ingewreven met was, hoef je de schil ook niet weg te gooien. Die kun je prima gebruiken in drankjes of je kunt 'm raspen in taarten, salades, enzovoorts.".


De bonboncitroen is even groot als een golfbal.

Wie wil kennismaken met de telers van de citroenen, Daniel en Fabian, kan terecht op www.natureandmore.com. Code 255 leidt rechtstreeks naar hun pagina en 'Duurzaamheidsbloem', die hun teeltmethode belicht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.