"Ik stapte over naar biologisch ten tijde van de varkenspest"

Wekelijks verschijnt een nieuw portret in de fotoserie Drentse Mensen van het Dagblad van het Noorden. Het 186ste portret was van Irene Gosselink die biologische boodschappen had gedaan met haar dochter Sofie. Ze geeft aan alleen biologisch voedsel te kopen. "Dat doe ik omdat ik de aarde heel erg mooi vind en het belangrijk vind om daar goed mee om te gaan. Door biologisch te kopen, hoop ik daar mijn bijdrage aan te leveren. Bijkomend voordeel van biologisch kopen, is dat mijn geld ook terechtkomt bij mensen die de natuur hoog in het vaandel hebben staan."

"Ik stapte over naar biologisch ten tijde van de varkenspest. Toen kwam de gedachte bij mij op om biologische vlees en zuivel te kopen. Jaren later reed ik eens langs een weiland dat werd bespoten. Het gif rook naar nagellak. Daarna ben ik ook biologische groenten gaan kopen. Dat ik het belangrijk vind, betekent niet dat ik probeer om andere mensen te laten overstappen op biologisch voedsel, hoor. Ik wil ze niet bekeren. Dat past niet bij mij. Mensen moeten vrij zijn in die keuze."

Volg het fotoblog 'Drentse Mensen' op deze website of ga naar deze facebookpagina.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.