Volgens Stéphanie Pageot van FNAB (Fédération nationale d'agriculture biologique) zijn diverse bedrijven momenteel in omschakeling. En Myriam Loloum, sectorcoördinator bij Unebio, geeft aan dat de markt voor biologische varkens weliswaar klein is in vergelijking met de conventionele markt, maar dat de markt volop in ontwikkeling is. "In 2015 komen er in de Auvergne bijvoorbeeld 3000 dieren bij, dit geldt ook voor Lotharingen en er komen er 1500 in Champagne-Ardenne bij. Binnen twee jaar komen deze dieren er bij op de biologische markt."
Christophe Baron, voorzitter van Bio-lait, is in de zuivelsector geen grote 'omschakelingsgolf' merkbaar. "Tenminste niet op de schaal die we gezien hebben na de melkcrisis in 2009. Wel is de biologische melkvoorraad in 2014 met 5% toegenomen." Hij is er van overtuigd dat biologische landbouw beter bestand is tegen de huidige crisis dan de conventionele landbouw. "De onafhankelijkheid van plantaardig eiwit is hierin cruciaal. Wij hoeven geen melk te produceren met uit Brazilië geïmporteerde soja."
Volgens Stéphanie Pageot zit de kracht van de biologische markt in de afstand die de sector neemt tot de wereldmarkt. "Wij vertrouwen op de lokale distributiekanalen. Lokale markten zijn robuust en er is een groeiende vraag merkbaar. De bio-markt profiteert ook van het feit dat het lokale aspect steeds meer aanspreekt." De gangbare varkenssector slaagt er niet in om van deze trend te profiteren. De Franse varkenssector produceert tegen een hogere kostprijs dan Duitse en Spaanse concurrenten. Om de kosten te drukken importeren Franse slachterijen en vleesverwerkers grondstoffen uit het buitenland. De biologische sector kampt niet met dit probleem. "Franse boeren zullen nooit concurreren met landen waar de normen minder veeleisend zijn."