"Denen eten biologisch omdat ze dat gezonder vinden"

De meeste Denen kopen biologische producten omdat deze volgens hen gezonder zijn dan conventionele producten. Dit blijkt uit een Deense studie die gepubliceerd is in het 'Journal of Life Sciences'. Huishoudens met een goed inkomen en bestaande uit hoog opgeleide mensen consumeren niet alleen meer groente en fruit en minder vlees en vette producten, maar consumeren ook meer biologisch. De gemiddelde uitgaven aan bio-voedsel zijn tussen 2007 en 2014 gestegen van 5,5 procent naar 8 procent.

De belangrijkste reden voor de bio-aankopen blijkt de eigen gezondheid te zijn. Dit is belangrijker dan het milieu of het welzijn van dieren. Wel is 70 procent van de respondenten het eens met de stelling dat bio-landbouw beter is voor de planeet en de dieren.

Professoren Sigrid Denver en Tove Christensen van de 'Department of Food and Resource Economics' van de Universiteit van Kopenhagen concluderen: "We hebben geen significante relatie gevonden tussen dierenwelzijn en de voordelen voor het milieu in de biologische productie en de aankoop van biologische voeding."

Ook blijken biologische groenten populairder bij de respondenten te zijn dan bio-fruit. "Dit kan verklaard worden door eerdere studies waaruit blijkt dat bio-consumenten meer geïnteresseerd in zelf koken en daardoor waarschijnlijk ook meer tijd nemen voor het bereiden van groenten."

Veel van de respondenten denken dat biologische voeding hen kan helpen om de voedingswaarde-doelen te bereiken en een gezond en uitgebalanceerd dieet te hebben. Bijna de helft van de respondenten geloven dat bio-voedsel meer mineralen en vitaminen bevatten dan conventioneel voedsel.

Meer welvarende huishoudens kopen over het algemeen meer bio-voedsel omdat ze de hogere prijzen in de categorie kunnen veroorloven. Huishoudens die wat meer op hun uitgaven moeten letten, kiezen liever voor groenten en onverwerkte basisproducten ten opzichte van relatief duurder vlees of verwerkte producten.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.