Parijs zegt 600 miljoen steun toe

Boze boeren blokkeren Franse wegen

Hoewel de protesten woensdag leken af te nemen blijven Franse boeren de wegen blokkeren. Parijs trekt 600 miljoen euro uit voor schuldverlichting, uitstel van betaling en lastenverlichting. Ook hoeven boeren bepaalde premies niet te betalen. toe maar de boeren blijven onvoorspelbaar in hun acties. Volgens de ANWB moeten reizigers naar Zuid-Frankrijk de informatie goed blijven volgen.

Met name rond Lyon gaan de boeren tekeer tegen wat zij noemen de ergste landbouwcrisis in 30 jaar, veroorzaakt door de politiek, de handel en de retailers. Door hun slechte onderhandelingspositie zou de prijs nu onder de productiekosten liggen. Door het afschaffen van Europese steunmaatregelen voor de landbouw maakt de sector een enorme crisis door. Schaalvergroting maakt het ondernemen voor kleine boeren bijna onmogelijk en de concurrentie uit Midden- en Oost-Europa neemt toe.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.