Discounter Netto: bewust groter bio-aanbod in Kopenhagen

"Everyone should be able to afford organic"

Tholen - Voor biologisch hanteert de Deense discounter Netto het motto 'Everyone should be able to afford organic'. "We houden vast aan dit motto, de bio-producten moeten betaalbaar zijn, anders past het niet in ons concept als discounter", aldus Thor Jørgensen. "Het zit in het DNA van Netto om met biologische producten competitief te zijn qua prijszetting. De premie kan nooit te hoog zijn. Een verkleind prijsgat, stimuleert de verkoop." Uit dit eerdere Biojournaal-artikel bleek al dat Netto uitgegroeid is tot de grootste biologische retailer in Denemarken. Tien procent van de ongeveer 2000 producten in het assortiment is biologisch en de bio-producten zijn goed voor ongeveer 9% van de totale omzet.Prijsverschil verkleinen

Thor erkent dat de klant over het algemeen duurder uit is met biologische producten, toch probeert Netto International er alles aan te doen om de prijzen zo laag mogelijk te houden. "Dit doen we door de productie zo efficiënt mogelijk te maken. We werken echt samen met onze leveranciers. We nemen niet alleen van hen af, maar eisen ook een hoog niveau van professionaliteit. Onze leveranciers groeien met ons mee. Wij kunnen aardig voorspellen hoeveel er van een bepaald product verkocht gaat worden. Daar kunnen onze producenten dan op inspelen, waardoor we in de loop van de tijd het prijsverschil kunnen verkleinen. Sommige producenten leveren zelfs exclusief aan ons."

'Løgismose' is daar een voorbeeld van. "De exclusieve samenwerking met Løgismose is een groot succes voor beide partijen. Wij kunnen mooie producten in de schappen zetten en zij krijgen via ons de beschikking over een groot verkoopkanaal wat voor hen weer de nodige zekerheid biedt."Private label

Økologisk is de naam van het sterke private label van Netto International. "Onder dit merk ligt onder meer biologisch fruit, groenten en sappen in het schap. We hebben dit eigen merk een aantal jaar geleden geïntroduceerd."


Het private label van Netto.

Groter bio-assortiment in Kopenhagen

Een Netto-winkel met enkel biologische producten ziet Thor niet gebeuren: "Die ambitie heeft Netto niet." Hij geeft wel aan dat Netto er bewust voor kiest om in sommige steden een groter bio-assortiment neer te zetten in de winkels. "In Kopenhagen is bijvoorbeeld 15 procent van het aanbod bij Netto biologisch, aangezien daar meer vraag is naar biologisch. Hierin liggen kansen en daar gaan we dus zeker verder mee."


Thor in gesprek met dagvoorzitter Hanna Verboom tijdens het symposium '250 years Wessanen'.

Voor meer informatie: www.netto.dk

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.