Biologische melkfabriek in zeecontainer

De Nieuw-Zeelandse Mary Vosper produceert biologische melk in een zeecontainer. De container staat op het terrein van de boerderij van haar ouders in Matamata, waar ook de rest van het gezin werkzaam is. Ze produceert de melk onder de bedrijfsnaam Jersey Girl Organic en ze verkoopt de melk via gespecialiseerde winkels, boerenmarkten en aangepaste automaten in Matamata, Tauranga en Mt Maunganui.

"Geïnteresseerden die de koeien willen zien, kunnen gewoon langskomen op onze boerderij", zegt Mary. Het idee voor de container ontstond toen de familie onder de lage uitbetalingsprijzen voor biologische melk probeerde uit te komen.Mary zegt dat ongeveer de helft van de melk verkocht wordt op markten en de rest in de retail en automaten. In de automaten staan een voorraad van de klassieke glazen flessen en klanten kunnen zelf een lege schone fles vullen. Melk kost 2,50 dollar per liter uit de automaten, die op elk moment van de dag gebruikt kan worden.

Ondanks dat de marges op elke liter groter zijn dan wat de zuivelbedrijven willen betalen, zal het even duren voordat Jersey Girl winst kan gaan maken. De drie automaten zijn namelijk geïmporteerd uit Italië en kosten ongeveer 40.000 dollar per stuk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.