"Zou mooi zijn als Marcus een nieuwe plek krijgt"

Grote uitslaande brand bij Marcus Logische Voeding

Tholen - Vannacht heeft er een grote brand gewoed bij natuurvoedingswinkel Marcus Logische Voeding. De winkel is gevestigd aan de Nieuwstad in Lochem. Het ging om een grote uitslaande brand in de winkel aan de Nieuwstad in Lochem. De brand onstond rond 3:40 uur en het vuur breidde zich snel uit. Al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand. De brand was pas om 7:20 uur onder controle.

Over Marcus Logische Voeding

Ondernemer Marcus Sonbroek was vanmorgen niet bereikbaar voor een reactie. In 2003 ontdekte Marcus dat er een grote vraag was naar biologische producten in Lochem. Daarom begon hij in 2006 met de winkel. In eerste instantie was deze winkel gevestigd aan de Walderstraat, maar dit pand was te klein. Vanaf maart 2012 zit de winkel aan de Nieuwstad 16.

"Mooi als Marcus een nieuwe plek krijgt"

Peter Overdijk kwam regelmatig bij Marcus in de winkel. "Marcus is een aardige man en absoluut gepassioneerd bezig met zijn winkel", vertelt hij. "Geen moeite was voor hem teveel om bijvoorbeeld 'even' voor een klant bij Varuvo in Borculo een artikel te halen dat hij niet in zijn assortiment had. Daarnaast bezorgde hij boodschappen aan huis. Iets dat je anno 2015 ook weinig meer ziet bij natuurvoedingswinkels. Het zou mooi zijn wanneer Marcus in Lochem een nieuwe plek krijgt. Mede mogelijk gemaakt door klanten, leveranciers en publiciteit welke via Biojournaal gegenereerd zou kunnen worden."


Foto: Arjen Dieperink.

Woningen ontruimd

Om 6:51 meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland via haar officiële twitteraccount dat de brand aan de voorzijde van het pand onder controle was, maar dat de brand nog wel in de achterzijde en de uitbouw zat. De gevel aan de voorzijde van de winkel is verzwakt en daarom is de omgeving ruim afgezet. Om 7:20 uur meldde de brandweer via Twitter dat de brand onder controle was en dat ze druk waren met nabluswerkzaamheden.

Dertig woningen zijn ontruimd en de bewoners van de appartementen en aangrenzende woningen werden opgevangen in een Chinees restaurant in de buurt. In verband met de rookontwikkkelingen werd omwonenden geadviseerd om ramen en
deuren te sluiten. Uiteindelijk zijn brandweerkorpsen uit Lochem, Laren, Ruurlo en Barchem opgeroepen.

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.