
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- Kenari noten klaar voor entree op de Europese markt
- "Nóg meer eisen maken Landbouwakkoord een illusie"
- Planten- en warenmarkt bij Het Blauwe Huis in Ruinerwold
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Treur zoekt nieuwe markten voor bio-kazen
In het Treur-pakhuis in Woerden ligt ruim 1 miljoen kilo kaas in opslag. Het bekendste en ook oudste merk dat Treur Kaas voert is Weydeland, gemaakt door Cono Kaasmakers in de Beemster. Voor het overige heeft Treur vooral speciaalkazen. Met de speciaalkazen bedient Treur met name detaillisten in binnen- en buitenland. Dat zijn speciaalzaken, kaaswinkels, venters en kooplui die op markten staan. Ze nemen boeren-, biologische, geiten-, schapen- en kruidenkazen of die Treur onder eigen label in het assortiment heeft.
Alle kazen hebben een verhaal, zoals De Mèkkerstee, een biologische geitenkaas. De kaas wordt gemaakt op zorgboerderij De Mèkkerstee, waar mensen met psychosociale of psychische problemen werken. Ook het oudste biologische bedrijf van Europa, Boerderij Ter Linde in Oostkapelle, levert biologische kazen die Treur onder de merknaam Cato verkoopt.
Met nieuwe smaken wil Treur nieuwe markten aanboren. Zo ontstond Villa Bleu, een blauwe kaas met biologische tijm en rozemarijn. Daar was heel duidelijk een vraag naar bij een Franse klant. De nieuwe kazen die Treur ontwikkelt moeten vooral in de landen waar het bedrijf nu zit hun weg vinden.
Voor meer informatie: www.treurkaas.nl
Bron: ZuivelZicht via FoodHolland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 Groter biologisch landbouwareaal goed voor natuur
- 2023-06-08 "We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te bieden voor diereigen gedrag"
- 2023-06-02 Melkprijs Eko-Holland in juni met vijftig cent omlaag
- 2023-06-02 Arla bio-melkprijs daalt met 2 eurocent per kilo in juni
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk