Treur zoekt nieuwe markten voor bio-kazen
In het Treur-pakhuis in Woerden ligt ruim 1 miljoen kilo kaas in opslag. Het bekendste en ook oudste merk dat Treur Kaas voert is Weydeland, gemaakt door Cono Kaasmakers in de Beemster. Voor het overige heeft Treur vooral speciaalkazen. Met de speciaalkazen bedient Treur met name detaillisten in binnen- en buitenland. Dat zijn speciaalzaken, kaaswinkels, venters en kooplui die op markten staan. Ze nemen boeren-, biologische, geiten-, schapen- en kruidenkazen of die Treur onder eigen label in het assortiment heeft.
Alle kazen hebben een verhaal, zoals De Mèkkerstee, een biologische geitenkaas. De kaas wordt gemaakt op zorgboerderij De Mèkkerstee, waar mensen met psychosociale of psychische problemen werken. Ook het oudste biologische bedrijf van Europa, Boerderij Ter Linde in Oostkapelle, levert biologische kazen die Treur onder de merknaam Cato verkoopt.
Met nieuwe smaken wil Treur nieuwe markten aanboren. Zo ontstond Villa Bleu, een blauwe kaas met biologische tijm en rozemarijn. Daar was heel duidelijk een vraag naar bij een Franse klant. De nieuwe kazen die Treur ontwikkelt moeten vooral in de landen waar het bedrijf nu zit hun weg vinden.
Voor meer informatie: www.treurkaas.nl
Bron: ZuivelZicht via FoodHolland