Treur zoekt nieuwe markten voor bio-kazen

Kaasgroothandel E.M. Treur en Zn. in Woerden bestaat 60 jaar. Zo'n 80% van de kaas wordt door het bedrijf in Nederland afgezet. Daarnaast is Treur actief in Duitsland, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Tsjechië, de Verenigde Staten en China. Het bedrijf probeert met speciaalkazen te groeien in nichemarkten in het buitenland.

In het Treur-pakhuis in Woerden ligt ruim 1 miljoen kilo kaas in opslag. Het bekendste en ook oudste merk dat Treur Kaas voert is Weydeland, gemaakt door Cono Kaasmakers in de Beemster. Voor het overige heeft Treur vooral speciaalkazen. Met de speciaalkazen bedient Treur met name detaillisten in binnen- en buitenland. Dat zijn speciaalzaken, kaaswinkels, venters en kooplui die op markten staan. Ze nemen boeren-, biologische, geiten-, schapen- en kruidenkazen of die Treur onder eigen label in het assortiment heeft.

Alle kazen hebben een verhaal, zoals De Mèkkerstee, een biologische geitenkaas. De kaas wordt gemaakt op zorgboerderij De Mèkkerstee, waar mensen met psychosociale of psychische problemen werken. Ook het oudste biologische bedrijf van Europa, Boerderij Ter Linde in Oostkapelle, levert biologische kazen die Treur onder de merknaam Cato verkoopt.

Met nieuwe smaken wil Treur nieuwe markten aanboren. Zo ontstond Villa Bleu, een blauwe kaas met biologische tijm en rozemarijn. Daar was heel duidelijk een vraag naar bij een Franse klant. De nieuwe kazen die Treur ontwikkelt moeten vooral in de landen waar het bedrijf nu zit hun weg vinden.

Voor meer informatie: www.treurkaas.nl

Bron: ZuivelZicht via FoodHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.