Eerste biologische beschermingsmiddel voor Black Sigatoka

De Filipijnse autoriteiten hebben toestemming gegeven om Timorex Gold te gebruiken in de strijd tegen de bananenziekte Black Sigatoka.

Telers in de Filipijnen hebben daarmee een biologisch beschermingsmiddel tegen de ziekte tot hun beschikking gekregen. Het middel mag ook gebruikt worden voor de biologische teelt van bananen en bakbananen. Timorex Gold zou geen residuen achterlaten in de grond, water of lucht.

"Dit is een belangrijke doorbraak voor de Filipijnen", vertelt Arturo A. Alejar Jr, Country Manager van Stockton-Agrimor Philippines, "In de Filipijnen is dit het eerste biologische middel om Black Sigatoka te bestrijden."

Het middel heeft ook een label gekregen van de OCCP (Organic Certification Center). Het certificaat geldt voor een termijn van drie jaar. Omdat Timorex Gold geen schade veroorzaakt aan het milieu, is het middel ook geschikt om per vliegtuig over de gewassen te sproeien.

Het beschermingsmiddel is ontwikkeld door de Stockton Group (STK). Op 30 juli wordt het product gepresenteerd in Davao City, Filipijnen.

Voor meer informatie:

Judy Jamuy
Stockton Agrimor AG
Tel: +972 3 5769600
Fax: +972 3 5769601
Mob: +972 52 7599242
judy@stockton-ag.com 
You'll need Skype CreditFree via Skype

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.