Willem&Drees viert 6-jarig bestaan

Biologische Elianny verkozen tot lekkerste aardbei

Sonata. Elianny. Lambada, en Eve's Delight. Fleurette, Furore en Capri. Zomaar enkele van de vele bijzondere aardbeienrassen: in Nederland worden zo'n twintig rassen geteeld, maar wereldwijd zijn er meer dan 600 rassen te vinden. Een feestje voor het oog, al deze mooie rassen - en nog meer om te proeven. Willem&Drees, groothandelaren in groenten en fruit en sinds een half jaar eigenaar van online boodschappendienst willemendrees.nl, besloten dit feestje in de praktijk te brengen. Bij de aardbeienproeverij kwam de biologische Elianny als beste uit de bus.Op maandag 8 juni bestond de organisatie, opgericht om lokaal voedsel aan de man te brengen, 6 jaar. Oprichters Willem Treep en Drees Peter van den Bosch hebben zich in deze jaren ingezet voor lokaal en verantwoordelijk geproduceerd voedsel, om zo de verbinding met voedsel weer terug te brengen. "Ons eten komt overal vandaan", vertelt Willem. "Dat is makkelijk, maar ook zonde: we raken vervreemdt van ons eten, van de seizoenen en van de mensen die voor ons eten zorgen. Bovendien is eten dat altijd verkrijgbaar is en makkelijk is voor de handel, niet altijd het lekkerste wat er is te vinden."


Willem Treep aan het woord.

Dit zie je terug in de aardbeienhandel: aardbeien in de supermarkt zijn over het algemeen van het ras Elsanta: een makkelijk te verhandelen, stevige aardbei – maar qua smaak steken andere aardbeien deze vrucht eenvoudig naar de kroon. Om dat te illustreren, nodigde Willem&Drees kenners, klanten en vrienden uit om meer te leren over dat lekkere zomerfruit en om verschillende rassen te proeven. Ook een professioneel panel boog zich over de aardbeien, met een mooi resultaat: de biologische Elianny van Erik Smeenk en Wilma Kraaij van biologische tuinderij Klein Broekhuizen uit Wehl werd met stip verkozen tot de lekkerste aardbei.Het geheim van de Elianny? De bodem is verantwoordelijk voor de smaak, vertelde teler van de Ven, en dat verklaart de heerlijke smaak van deze biologische aardbei. Telers Erik en Wilma besteden namelijk, vanuit hun biologische gedachtegoed, bijzonder veel aandacht aan het voeden en beschermen van de bodem waar de verschillende gewassen op groeien. En dát proef je.Voor meer informatie: www.willemendrees.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.