
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Willem&Drees viert 6-jarig bestaan
Biologische Elianny verkozen tot lekkerste aardbei
Op maandag 8 juni bestond de organisatie, opgericht om lokaal voedsel aan de man te brengen, 6 jaar. Oprichters Willem Treep en Drees Peter van den Bosch hebben zich in deze jaren ingezet voor lokaal en verantwoordelijk geproduceerd voedsel, om zo de verbinding met voedsel weer terug te brengen. "Ons eten komt overal vandaan", vertelt Willem. "Dat is makkelijk, maar ook zonde: we raken vervreemdt van ons eten, van de seizoenen en van de mensen die voor ons eten zorgen. Bovendien is eten dat altijd verkrijgbaar is en makkelijk is voor de handel, niet altijd het lekkerste wat er is te vinden."
Willem Treep aan het woord.
Dit zie je terug in de aardbeienhandel: aardbeien in de supermarkt zijn over het algemeen van het ras Elsanta: een makkelijk te verhandelen, stevige aardbei – maar qua smaak steken andere aardbeien deze vrucht eenvoudig naar de kroon. Om dat te illustreren, nodigde Willem&Drees kenners, klanten en vrienden uit om meer te leren over dat lekkere zomerfruit en om verschillende rassen te proeven. Ook een professioneel panel boog zich over de aardbeien, met een mooi resultaat: de biologische Elianny van Erik Smeenk en Wilma Kraaij van biologische tuinderij Klein Broekhuizen uit Wehl werd met stip verkozen tot de lekkerste aardbei.
Het geheim van de Elianny? De bodem is verantwoordelijk voor de smaak, vertelde teler van de Ven, en dat verklaart de heerlijke smaak van deze biologische aardbei. Telers Erik en Wilma besteden namelijk, vanuit hun biologische gedachtegoed, bijzonder veel aandacht aan het voeden en beschermen van de bodem waar de verschillende gewassen op groeien. En dát proef je.
Voor meer informatie: www.willemendrees.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"
- 2023-03-16 Flinke prijsstijgingen bio-AGF in VS
- 2023-03-15 Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- 2023-03-15 Bio-vegan boer Joost van Strien in 5 Dagen op NPO Radio 1
- 2023-03-13 Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- 2023-03-13 Helft wereldbevolking kan leven van voedsel uit eigen land
- 2023-03-10 "Biologische aardappel tegen een betaalbare prijs"
- 2023-03-10 "Candine Bio eerste biologische appel op Marokkaanse markt"