Zaterdag 20 juni:

Zomerfeest groentepluktuin Samen Telen

Op zaterdag 20 juni organiseert groentepluktuin Samen Telen vanaf 10:00 uur een zomerfeest. Bezoekers maken kennis met kleinschalige biologische groententeelt volgens het pergola principe. Tijdens het zomerfeest wordt aandacht besteed aan gezonde voeding, ontspanning en kunst middels rondleidingen, workshops, demonstraties en informatiestands. In de theetuin worden biologische dranken, ambachtelijk gebak en broodjes geserveerd. Het totale programma is gepubliceerd op de website www.samentelen.bio.De pluktuin is een goed alternatief voor mensen die geen tijd hebben om een moestuin te onderhouden, maar toch zelf hun verse groenten willen plukken. Op de pluktuin worden ongeveer 40 vollegrondgroenten op een biologische wijze geteeld. De deelnemers kunnen vanaf april tot oktober elke week ongeveer 4 tot 6 verschillende groenten komen plukken. De pluktuin werkt volgens het pergola systeem: hierbij werken tuinders en deelnemers samen middels een aantal afspraken. Bijvoorbeeld: risicodeling van de oogst. Hiermee wordt bedoeld dat als de oogst van een bepaalde groente meevalt dat u hiervan meer kunt plukken. Valt de oogst tegen dan zal u van een bepaalde groente minder kunnen plukken.

Andere voordelen van de pluktuin zijn:
u weet waar uw groenten vandaan komt, wie de groenten heeft geteeld, dat de groenten vers zijn en geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat u in de
gelegenheid gesteld wordt om geheel vrijblijvend mee te helpen met diverse tuinklussen, afhankelijk van uw tijd en interesse. De tuin biedt een prachtige plek om samen te komen en heeft tevens een educatieve functie voor jongeren die meer betrokken willen worden bij het proces van groenten telen.

Voor meer informatie: www.samentelen.bio

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.