Tevreden terugblik op recordeditie

Velt-ecotuindagen lokken ruim 30.000 bezoekers

De Velt-ecotuindagen hebben het afgelopen weekend meer dan 30.000 bezoekers gelokt. Dat is een record. "We zijn bijzonder blij met deze opkomst", vertelt Jan Vannoppen, directeur van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. ‘Almaar meer mensen willen op een ecologische manier tuinieren en ze gaan tijdens de Velt-ecotuindagen op zoek naar tips en nieuwe ideeën."Voor deze recordeditie stelden ruim 160 ecologische tuineigenaars uit Vlaanderen en Nederland hun tuin open voor het grote publiek. Met moes-, sier- en stadstuinen en zelfs boomgaarden was het aanbod enorm. "Alles zat werkelijk mee voor deze editie", stelt Jan Vannoppen. "Niet alleen de grote verscheidenheid aan tuinen, maar ook het enthousiasme waarmee de tuineigenaars de vele bezoekers rondleidden. En uiteraard heeft het mooie weer heel wat gezinnen over de streep getrokken om de pracht van een ecotuin te ontdekken."Zonder is gezonder

Met de Velt-ecotuindagen speelt Velt in op de grote vraag naar informatie over gezond en milieuvriendelijk tuinieren in de stad en op het platteland. "Te vaak wordt er naar kunstmest of pesticiden gegrepen, terwijl dat helemaal niet hoeft. De bloemenpracht en rijke groente- en fruitoogsten die je in de Velt-ecotuinen aantreft, bewijzen dat je perfect kunt tuinieren zónder, als je maar wilt meewerken met de natuur. Bovendien zijn deze chemische hulpmiddelen bijzonder schadelijk voor onze gezondheid en het milieu."Provincie Antwerpen was dit jaar koploper tijdens de Velt-ecotuindagen met 35 opengestelde tuinen. Oost-Vlaanderen telde er 25, Vlaams-Brabant 21, West-Vlaanderen 14, Limburg 8 en Wallonië 1. In Nederland waren 58 tuinen open. Volgend jaar vinden de Velt-ecotuindagen plaats op 4 en 5 juni.

Voor meer informatie: www.velt.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.