Bijproducten inzetten als biologisch diervoeder: win-winsituatie

Kunnen bijproducten uit de biologische voedingsindustrie ingezet worden als biologisch diervoeder? Bio Zoekt Keten ging op zoek naar het antwoord op die vraag en heeft nu een rapport klaar met enkele aanbevelingen.

Het inzetten van bijproducten uit de biologische voedingsindustrie als biologisch diervoeder zou een win-winsituatie kunnen betekenen voor zowel de voedingsbedrijven die hun bijproducten beter kunnen valoriseren, als voor de veehouders die zo op een meer rendabele manier hun dieren kunnen voederen.

Bio zoekt Keten vroeg aan bedrijfsadviseurs Wim Vandenberghe en Wim Govaerts om de problematiek van de bijproducten in kaart te brengen. Uit hun bevindingen blijkt dat biologische veehouders een grote interesse hebben voor eiwitrijke bijproducten die als veevoeder kunnen dienen. Omgekeerd zijn er tal van hindernissen om de bijproducten bij de voedingsbedrijven apart te houden, te bewaren en ter beschikking te stellen van de veehouders.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.