Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Nice ijsjes voor groot en klein

Een ijsje van Drentse bosbessen met Earl Grey thee? Of liever een meer klassiek recept, zoals peer en sinaasappel of aardbeien? De ijsjes van Nice zijn niet gemaakt van water en kleurstoffen, maar van fruit. Dit voorjaar zijn er nieuwe, met smaken voor grote en kleine vrienden. Zoals altijd biologisch, in verantwoorde porties, spannende recepten en altijd met fruit. Vooral heel veel fruit. De ijsjes liggen vanaf april in de winkel.



Knijp-ijsjes

Nice probeerde vorig jaar een paar knijp-ijsjes uit en dat was een groot succes. Knijp-ijsjes geven minder rommel en vieze vingers, en dat maakt ze goed geschikt voor kinderen. De ijsjes zijn 60 milliliter, ongeveer de helft van een volwassen ijsje. Er zijn er drie: Puur Aardbei (65% aardbei), Peer + Sinaasappel (44% peer, 33% perensap en 13% sinaasappelsap) en Framboos + Hibiscus (op basis van hibiscusthee met 20% frambozen).



Drentse bosbessen met Earl Grey thee

Voor volwassenen heeft Nice deze zomer een nieuw ijsje van bosbessen en Earl Grey thee. Het ijsje-op-een-stokje is gemaakt van de Drentse bosbessen (42%) van boer Edo en zijn vrouw Maria. Zijn bessen staan op de zure veengrond van het Noorderbos, en daar zijn bosbessen dol op. Nice gebruikt een combinatie van verschillende bosbessen (voor de kenner: Liberty, Brigitta en Elliot) die samen voor zoet, zuur en aroma zorgen. De Earl Grey thee is de beroemde Pouchkine van Betjeman & Barton (zwarte Chinese thee met bergamot) en zorgt voor een interessante volwassen ondertoon. In plaats van suiker bevat het nieuwe ijsje honing, vers geperst sinaasappelsap (17%) en witte druivensap (14%).



Zo doe je dat

Nice ijsjes worden gemaakt zoals men thuis in de keuken ook zou (kunnen) doen. Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar, maakt daar in een grote blender een smoothie van en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Fruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram.

Te koop

De nieuwe Nice ijsjes zijn vanaf dit voorjaar in de winkel. Onder andere bij Albert Heijn To Go, Marqt, Bilder & De Clercq, en bij de beste dierenparken, speeltuinen, museums en strandpaviljoens van Nederland.

Knijpijsjes losse verkoop – €1,50
4 knijpijsjes voor thuis – €3,95
Bosbes op een stokje €2,50

Voor meer informatie: www.nicefruitijsjes.nl
Publicatiedatum: