"Uitbreiding biedt extra mogelijkheden voor vleesverwerking"

Investering in St. Hendrick na effectieve proeverijen

Tholen – "Consumenten zijn erg enthousiast over ons glutenvrije vleeswarenmerk St. Hendrick", vertelt Henk van Oers, directeur van producent Deli Harmony uit Hedel. "We krijgen niet alleen goede reacties op de smaak van de vleeswaren, men is ook erg positief over het feit dat de producten glutenvrij zijn." Deli Harmony wil nog verder gaan investeren in productontwikkeling voor het vleeswarenmerk. "Hier krijgen we na de uitbreiding van ons pand de benodigde ruimte en faciliteiten voor." Begin mei gaat de eerste paal de grond in.
 

Henk toont chorizo, na de uitbreiding zal meer ruimte ontstaan voor het ophangen van de worsten.

In de nieuwe situatie krijgt Henk de beschikking over meer kook-, bak-, en braadkasten, evenals rijpingskamers. "Dit biedt extra mogelijkheden voor de verwerking van het vlees. Zo kunnen we nieuwe producten gaan ontwikkelen voor St. Hendrick en de kwaliteit van de huidige producten verder gaan verbeteren. We zijn op dit vlak al vrij ver, maar dit kan altijd beter. Kijk bijvoorbeeld maar naar onze gebraden gehakt. Door goed af te bakken en te grillen krijg je weliswaar iets meer gewichtsverlies, maar dat neem ik voor lief. De smaak staat immers voorop. Ook in rauwe ham wil ik wat dat betreft geen concessies doen. Deze roken we gedurende een periode van 5 maanden. Als je dit korter doet smaakt de ham vooral naar zout en rook."


Bij Deli Harmony roken ze de rauwe ham 5 maanden lang.

Henk benadrukt dat Deli Harmony met het consumentenmerk St. Hendrick onderscheidend wil zijn in vleeswaren. "Ik ga dan ook voor een andere relatie met de boeren en afnemers. Ieder ander kan ook een ham maken, maar het draait om continuïteit in partnerschap om een goede kwaliteit te kunnen blijven garanderen."

Proeverijen

Henk staat ongeveer 25 zaterdagen per jaar in een natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt om consumenten te laten proeven van de St. Hendrick-producten. De proeverijen in de winkels zijn volgens Henk zeer effectief. "Dit werkt gewoon en het is goed voor de herkenbaarheid. Welke vragen ze ook hebben, ik heb er een antwoord op en ik kan er meteen op inspelen." Henk benadrukt dat de vleeswaren van St. Hendrick vooral lekker moeten zijn. "Alleen als een product lekker is, krijg je een herhalingsaankoop. Dit is ook positief voor de winkelier, omdat er minder derving is. Met een proeverij is het overigens van groot belang dat de winkelier ervoor zorgt dat hij genoeg van onze vleeswaren in huis heeft. Het zou immers zonde zijn als klanten een pakje mee naar huis willen nemen en vervolgens misgrijpen."


Henk snijdt wat vleeswaren van St. Hendrick voor de proeverij tijdens de opening van Ekoplaza aan de Stadhouderskade in Amsterdam.

Op 18 april stond Henk met de St. Hendrick-producten op de Glutenvrije beurs in Vianen. "Het was zeer druk en het blijft mooi om te zien hoe dankbaar mensen zijn dat ze nu ook een knakworstje of wat gebraden gehakt kunnen eten." Henk vertelt dat dit directe contact met de consumenten echt bijdraagt aan de omzetgroei. "Ik laat ze graag van onze producten proeven, we hebben voor ieder wat wils. Het is voor ons ook heel waardevol om rechtstreeks van de consument te horen wat ze er van vinden."


Het pand van Deli Harmony in Hedel.

Dextrosevrij

Dit rechtstreekse contact met de consument brengt Henk ook regelmatig op nieuwe ideeën. Zo is Deli Harmony momenteel druk met de ontwikkeling van dextrosevrije kookworsten. "Hiermee zijn we op verzoek van onze klanten mee aan de slag gegaan. Dextrose is een geraffineerde suiker die we het liefst in de toekomst niet meer aan onze worst zouden willen toevoegen. Hiervoor zijn we heel veel aan het testen. Ook zonder de dextrose willen we immers de smaak en voedselveiligheid op peil houden."

Voor meer informatie:

Henk van Oers
Deli Harmony
De Hootkamp 6
5321 JT Hedel
073 5995683
H.v.oers@deliharmony.nl
www.deliharmony.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.