Viering 450-jarig bestaan Berger- en Egmondermeerpolders:

Open dag bij De Klompenhoeve en Bayershoeve

De Berger- en Egmondermeerpolders bestaan dit jaar 450 jaar. Daarmee behoren ze tot één van de oudste (grootschalige) droogmakerijen van Nederland. Dagelijks zijn agrariërs in dit gebied op hun bedrijf bezig met het verzorgen van hun dieren, planten en gewassen. Zonder hun bedrijvigheid zou dit polderlandschap er anders uit zien. Alle agrariërs zijn dan ook trots op hun bedrijf en een aantal zet ter gelegenheid van het jubileumjaar de (stal)deuren open.

Op zaterdag 25 april 2015 van 10:00 tot 16:00 uur is iedereen welkom op 13 agrarische bedrijven, waaronder deze twee biologische boerderijen:

De Klompenhoeve (Hoeverweg 7, Egmond)
De Klompenhoeve is een biologische boerderij met melkgeiten, lammetjes en diverse andere dieren. Tevens zijn zij zorgboerderij waar mensen met begeleiding wonen en werken. Er is een winkel waar biologische producten worden verkocht.

Biologische boerderij Bayershoeve (Maalwater 11, Heiloo)
De familie Katee (Piet, Nelly en Rogier) heeft sinds 1968 een veehouderij aan de westkant van recreatiegebied Noordereg, waar ze 138 Blaarkop melkkoeien hebben, 100 stuks jongvee en nog 12 Jacobsschapen met lammetjes. De boerderij is vanaf 2007 overgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering met in de nieuwe stal veel ruimte en veel welzijn aspecten voor de koeien. Bezoekers zijn op 25 april van harte welkom om met eigen ogen te zien wat Blaarkoppen en Jacobsschapen zijn en wat biologisch in de praktijk betekent.Voor meer informatie: www.bem450.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven