Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als het succesvol blijft, willen we meerdere winkels in de toekomst"

Bio-AGF bij verpakkingsvrije winkel in Antwerpen

Tholen - In augustus 2014 opende de eerste verpakkingsvrije winkel in België. The Zero Waste Shop is gevestigd in Antwerpen. Het idee kwam van eigenaresse Savina Istas, die het afvalprobleem bij de bron aan wilde pakken. "Dit doen we door het gebruik van verpakkingen te minimaliseren en deze zo min mogelijk te gebruiken in onze winkel. Ik heb duurzaamheidswetenschappen gestudeerd en was altijd zeer geïnteresseerd in de plasticsoep en een manier om hier iets aan te doen. Ik werd ook geïnspireerd door Lauren uit New York en andere personen die al enkele jaren verpakkingsvrij leven. Wij willen met deze winkel mensen bewuster maken."



Bio-AGF

Je kunt bij Robuust seizoensgebonden bio-AGF kopen en daarnaast kun je ook groenten- en fruitpakketten van de lokale teler afnemer. Er zijn ook allerlei andere voedingsmiddelen zoals koffie, thee, rijst, zuivelproducten, zoetigheden, noten en granen. Bijna alle producten in de winkel zijn biologisch en worden onder meer in grote schepbakken aan de consument voorgesteld. Klanten die geen eigen verpakking meebrengen, kunnen bij Robuust wel linnen zakken, glazen flessen of bokalen kopen en naar eigen behoefte vullen. "Omdat iedere klant anders is en andere behoeften heeft, bieden we beslissingsvrijheid in elke manier van inkopen. Of het nu gaat om extra kleine hoeveelheden of extra grote bestellingen, wij leveren steeds op maat."





Meer winkels

De eigenaresse is enthousiast over het verloop. "Onze klanten zijn vooral tweeverdieners die heel veel waarde hechten aan biologisch voedsel en daarnaast komen regelmatig studenten in onze winkel. Het assortiment breidt steeds verder uit. We zijn meer dan een half jaar actief en de reacties zijn heel positief. Dat geeft ons de drive om hiermee verder te gaan. Hopelijk is dit niet enkel een vluchtige trend en zal het de wereld echt veranderen. Als het succesvol blijft, willen we in de toekomst zeker meerdere winkels openen."







Voor meer informatie:

Savina Istas
Robuust! The Zero Waste Shop
Reyndersstraat 2/1
2000 Antwerpen
0032 (0)491 08 51 54
www.berobuust.com

Auteur: Gertrude Snoei
Publicatiedatum: