Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In Zweden, Denemarken, VK en Centraal-Europa

Arla heeft toeslag op bio-melk verhoogd

Arla merkt dat de biologische omzet blijft groeien, daarom heeft het zuivelconcern met ingang van 2 maart 2015 de toeslag op biologische melk met 2 eurocent per kilo verhoogd. Dit geldt voor boeren in Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Centraal-Europa.

Arla geeft aan dat het bedrijf de biologische zuivelmarkt wil blijven ontwikkelen in de toekomst. Deze ambitie werd bevestigd door de Raad van Bestuur in een vergadering, waarin de raad het ook eens werd over het feit dat de biologische toeslag bepaald moet worden op basis van het evenwicht tussen het aanbod van biologische rauwe melk en de vraag naar biologische zuivel.



Povl Krogsgaard, vice-CEO van Arla Foods: "We hebben de duidelijke ambitie om de biologische zuivelmarkt in Europa verder te ontwikkelen. Het is een goede zaak voor al onze boeren wanneer wij meer biologische producten gaan verkopen in Europa en daarbuiten, we voorzien een behoefte aan meer biologische melk in de komende maanden en jaren. Daarom hebben we dan ook besloten om de toeslag voor onze boeren te verhogen."

Hij vervolgt: "De wereldwijde retail en industrie staat onder druk op dit moment, en we zijn ons bewust van het feit dat dit de winst van onze melkveehouders, zowel conventioneel als biologisch, heeft verminderd. Echter, deze situatie onderstreept juist de toenemende behoefte om zo veel mogelijk geld te verdienen op producten met toegevoegde waarde op de consumentenmarkt. Biologische producten zijn in dit opzicht erg belangrijk en we moeten ervoor zorgen dat er genoeg biologische rauwe melk is om onze biologische handel te blijven stimuleren in het belang van onze boeren."

Voor meer informatie: www.arla.com
Publicatiedatum: