Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AH haalt additief dextrose uit biologisch vlees

Tholen - Albert Heijn gaat het additief dextrose uit een flink aantal biologische vleesproducten halen. Dagna Hoogkamer bevestigt dit namens Albert Heijn Communicatie: "Het klopt dat we dextrose uit bio-vleesproducten gaan halen. Een aantal consumenten heeft moeite met de aanwezigheid van dextrose in het product en daarom is gezocht naar alternatieven."

Dagna geeft aan dat omdat het inmiddels mogelijk is gemaakt om hulpstoffen toe te voegen zonder gebruik te maken van dextrose, dextrose uit een groot aantal recepturen van de AH biologische artikelen verwijderd kan worden. "In week 13 zal daarom een deel van onze bio-vleesproducten dextrosevrij zijn, namelijk: biologische rundervink, biologisch gehakt, biologische rundertartaar, biologische rundergehaktballetjes, biologische rundersoepballetje en biologische runderreepjes, biologische braadworst, biologische runderbraadworst, biologische varkenschipolata."

Dextrose is een geraffineerde suiker. Op twitter ontstond in december 2014 een hele discussie over de toevoeging van dextrose in het biologische vlees van Albert Heijn. Saskia Schepers maakte 23 december de volgende opmerking: "In biologisch vlees van AH zit dextrose, waarom? Gelukkig een EkoPlaza in de buurt."

Klik hier om deze discussie te volgen.

Voor meer informatie: www.ah.nl