Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Evaluatie NEPLUVI:

"Algehele standstill bij vogelgriepuitbraak te zware maatregel"

NEPLUVI is van mening dat het instellen van een algehele standstill bij een uitbraak van vogelgriep, een te zware maatregel is. Dat stelt de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende industrie (NEPLUVI) op haar website. De organisatie pleit voor mee maatwerk.

In de evaluatie op de website van NEPLUVI staan diverse feiten en standpunten van de organisatie ten opzichte van de bestrijding van H5N8. Hierin staat onder meer:

"NEPLUVI is van mening dat verregaande regionalisatie zoals daar eind 2014 voor is gekozen de laatste optie moet zijn. De impact van een dergelijke maatregel is zo enorm dat deze prudent moet worden ingezet. Zeker wanneer geen sprake is van versleping tussen bedrijven, zoals ook eind 2014 snel duidelijk werd, is regionalisering van het hele land een te zware maatregel die de normale bedrijfsvoering van de bedrijven in de pluimveesector volledig (en onnodig) ontregelt met enorme kosten tot gevolg. Daarnaast geeft de maatregel een verkeerd beeld naar het buitenland, alsof sprake is van een oncontroleerbare situatie."

Klik hier
voor meer informatie. 
Publicatiedatum: