Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucy Bowden, The Market Garden:

"Biologische groenten en fruitboxen populair onder Britse families"

In de afgelopen vijf jaar zag The Market Garden in het Britse Eynsham, Oxfordshire, de afzet van boxen met biologische groenten en fruit gestaag groeien.

The Market Garden is een detaillist, gespecialiseerd in biologische producten. Naast groenten en fruit maken ook eieren en zuivel onderdeel uit van het assortiment. Het assortiment bestaat onder andere uit groeten en fruitboxen, die naar wens worden samengesteld met alleen biologische producten of een mix van biologische en conventionele groenten. "De box voor 15 pond (20,40 euro) is het populairst," vertelt Lucy Bowden. "Onze klantenkring bestaat vooral uit families en de maat van deze box past het best bij hen. We hebben ook een aantal singles in onze klantenkring, die kiezen eerder voor de box van 10 pond (13,60 euro)." Volgens Lucy is de biologische markt de laatste jaren gestaag gegroeid."We hebben deze dozen nu ongeveer vijf jaar in het assortiment en ze worden steeds geliefder. Vrijwel al onze producten komen van lokale telers in de regio's Eynsham en Witney. Soms vragen klanten echter om producten waarvoor het niet het seizoen is, dus dan importeren we die. Bijvoorbeeld Spaanse tomaten in de winter. Ons populairste product is onze slamix die we zelf telen en samenstellen uit verschillende slasoorten en kruiden. Die kunnen we jaarrond aanbieden doordat we in polytunnels telen in de wintermaanden."


Het team van The Market Garden.

De dozen kunnen worden afgehaald in de winkel, maar na bestelling online worden de dozen ook in de omgeving van Witney bezorgd. "Het online deel van de winkel is zeker gegroeid. Binnenkort krijgen we een nieuwe website. We zien dat er veel belangstelling voor is en we verwachten dat dit zal groeien."

Voor meer informatie:

Lucy Bowden
The Market Garden
Tel: +44 (0) 1865 604571
Publicatiedatum: