Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groengilde zorgt nu ook voor de hanen

De Demeter-pluimveehouders van de Grote Kamp zorgen extra goed voor hun kippen. Per kip meer ruimte dan bij biologische kippen, extra beschermende uitloop in de buitenlucht, geen verminking van snavels en natuurlijk de haan bij de kippen om ze een veilig gevoel te geven. Maar het kan nog beter vinden deze pluimveehouders.

Beter leven voor de hanen

Omdat hanen nu eenmaal geen eieren leggen werden ze voorheen na hun geboorte gedood. De Demeter-pluimveehouders vinden dit geen wenselijke situatie. Daarom hebben ze het initiatief genomen om deze broertjeshanen vanaf nu te gaan mesten. Het eerste mooie kippenvlees van deze mesthanen komt vanaf juli 2015 op de markt.


Het uiteindelijke doel

Maar daarmee zijn de Demeter-pluimveehouders nog niet tevreden. Uiteindelijk willen ze een kip die goed is in het leggen van eieren én ook geschikt voor de vleesproductie. Deze 'dubbeldoel kip' wordt in samenwerking met stichting Biologische Veeverbetering ontwikkeld. Na 5 jaar research en voorbereiding is het nu de verwachting dat ze binnen 1 à 2 jaar in productie gebracht worden.

De kringloop van kip en ei

"Met al deze ontwikkelingen hebben deze boeren weer forse stappen gezet om de productie van ei en kip in een echt gesloten kringloop te brengen", vertelt Wim Vredevoogd. "Dus als u onze Demeter-eieren koopt en een of twee maal per jaar kip op tafel zet, helpt u daaraan mee."

De Grote Kamp staat ook op de Bio-beurs in Zwolle (21 en 22 januari), stand G.319.

Voor meer informatie: www.bdkippen.nl
Publicatiedatum: